Forum
Moderatorler: Yasin Çağan, yavuznuri, Kadir
Yazar Mesaj
sidneh
09 Dec 11 saat: 03:27
Kayıtlı Üye #5572

Üniversite:: Abant İzzet Baysal Üniversitesi
0 kez 0 mesajda teşekür aldı
Merhaba arkadaşlar,Ben Gözde ATEŞ, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü'nde son sınıf öğrencisiyim. Bitirme projesi olarak puls oksimetre cihazının tasarımını yapmaktayım. Şu anda simülasyon aşamasındayım ancak bir problemim var. 
Puls oksimetre cihazının devresini Multisim (Electronic Workbench) programında yapmaya çalıştım ancak ne yaptıysam red ve IR ledlerden gelen sinyalleri elde edemedim. Ekte çizdiğim devreyi gönderiyorum.

Normalde kuracağım devrede led ve fotodiyot olmayacak çünkü sensörü hazır satın aldım. Ancak simülasyon aşamasında sensör koymam imkansız olduğundan devreyi ledler ve fotodiyotla kurdum. Yine de çıkışları alamadım.
Yardımlarınızı veya tevsiyelerinizi bekliyorum.

Başa dön

Kadir
10 Dec 11 saat: 06:04
Site Yöneticisi

Kayıtlı Üye #787

Üniversite:: Gazi Üniversitesi
25 kez 21 mesajda teşekür aldı
merhabalar, proteus programını kullanmayı biliyor iseniz bir de orada dener iseniz, belki bir sonuç alabilirsiniz...
herhangi bir sorunda tekrar bize yazarsanız elimizden geleni yapabiliriz...

"EVERYTHING FOR BIOMEDICAL"

Gazi Üniversitesi
Elektronik Öğretmenliği
4. sınıf öğrencisi

Başa dön

Website
sidneh
10 Dec 11 saat: 13:03
Kayıtlı Üye #5572

Proteus programını biliyorum ama onda gereken LEDleri ve fotodiyodu bulamadım.
Başa dön

Kadir
11 Dec 11 saat: 10:26
Site Yöneticisi

Kayıtlı Üye #787

proteus programında gerekli olan tum elemanlar mevcuttur, sanırım sizin sürümünüz eski o yuzden kutuphanesi geniş değil! görüntülü simülasyon için en uygun programdır. Özellikle pic için gerekli olan tüm simülasyonları içerisinde yapabilirsiniz.
LED içinde proteus programında optoelectronics kategorisinde ki elemanlara bakarsanız simülasyonlu led ve foto diyot bulabilirsiniz...

kolay gelsin.

Gazi Üniversitesi
Elektronik Öğretmenliği
4. sınıf öğrencisi

Başa dön

Website
sidneh2
12 Dec 11 saat: 09:28
Kayıtlı Üye #6158

Ben Gözde, sidneh'den giriş yapamadığım için yeni üyelik almak zorunda kaldım. (Kullanıcı adı/şifre kombinasyonu kullanılıyor diyor) Optoelectronics kütüphanesini inceledim ancak sadece RED LED'i bulabildim. IR LED ya da fotodiyota rastlamadım. Normal LED'in de dalga boyunu nerden değiştirip kırmızı ya da IR led olarak ayarlayacağımı da bualamdım. İçinde PIC de olduğundan ben de simülasyonu proteus ile yapmak istiyorum ancak yukarıdaki nedenlerden ötürü yapamıyorum.
Proteus 7.5 kullanıyorum.

[ Düzenlendi 12 Dec 11 saat: 09:29 ]
Başa dön

Kadir
12 Dec 11 saat: 14:46
Site Yöneticisi

Kayıtlı Üye #787

proteus 7.6 da bu elemanlar mevcut hem IR led hemde simülasyonlu led leri bulabilirsiniz. Birde onu kurmayı deneyiniz.Tekrar bir sıkıntınız olursa bana mail ile ulaşın daha net bir yardımda bulunmaya çalışırım...

iyi günler dileğiyle iyi çalışmalar...

Gazi Üniversitesi
Elektronik Öğretmenliği
4. sınıf öğrencisi

Başa dön

Website
Bu mesaja 1 kez teşekür edildi

Hızlı Geçiş:     Başa dön

Bu konuyu uzaktan oku: rss 0.92 Bu konuyu uzaktan oku: rss 2.0 Bu konuyu uzaktan oku: RDF
Powered by e107 Forum System
e107 CMS sistemi kulanılarak yapılmıştır ve yayınlanan materyaller GNU Genel Kamu Lisansı ile korunmaktadır.

Theme created by Free-Source.net
Biyomedikal Tags

Biyomedikal Teknikeri   tibbi cihaz onarim   medikal fuari   gerilim   m servis   abrasion   test c   Hastabasi   TIBBi CiHAZLARIN TEMEL KAVRAMLARI   rapidshare   iMMuNOGENETiK   biyomedikal is   knowledge management   biyomedikal bölümü   olsun   Sintigrafi   frekans   vita x   cochlear implant   arterial doppler   hammacher   indesign   matris   Tıbbi cihazlar onarımı   ameliyat   defibrilator   istanbul biyomedikal   opamp   elektrik elektronik   biyomedikal eleman   doku   paraf   Hastabasi Monitoru   diyot   biomedikal   vapor density   biyomedkal is   renkli doppler   kalp   flowmetre   biomedical applications   tibb   kullan   commercialization   dalgan   krypton   kangazi cihazi   elektro   doktorlar   recin   gebelik   bıtırme odevi   standart   biyomedikal fuarı   hastabaşı monitörü   performance specifications   puritan bennett   character behavior   hayati   biomedical service manuel   dopler   Triturus Modül Ayarları   biyomedikal teknik servis   Debimetre   organic solids   biyomedikal servis   Biyomedikal Cihazlar   ba lay   Nanoteknoloji-Anadolu Üniversitesi   ingilizce   dummies   microbiologist   Cep Telefonlarının Elektromanyetik Etkileri   neonatal patients   Devre Analizi   bacterial strain   biomedical technology and devices handbook   12v dc   tomografi   Bilgisayarlı Tomografi   Nanoteknoloji Videolari   adobe   myo elektrik   medikal cihaz   kal   myo elektrod   Cami ses sistemi   Yasin Doruk Cagan   tıbbi cihaz bakım onarım   biyomedikal nedir?   sanayi   medikal site   biomedikal cihaz   biyomedikal mühendisliği   Rontgen   Fakoemilsifikasyon   angelous   sst   sterilazyon   Elektronik kart tamiri   uhf   Merkezi ezan vaaz sistemi   Medikal kalibrasyon   Biyoteknoloji   yans   antenler   diyaliz cihazi   kta   multilayer perceptron   Tıpta Son   hastal   court decision   Nanoteknoloji Nedir   biyomedikal tez   management flow   web sitesi kurulumu   ecerkan@gmail.com   healthcare knowledge   steren   bedsite monitor   helium neon   Polarografi Cihazı   Dikey Geçiş Sistemi'nde değişiklik..   signals   kristal   ophthalmic   medikal fuar   biomedical image   Otomatik Film Banyo Cihazı   Electronic Stethoscope   bedsite   Ultrason   BİYOMEDİKAL MÜHENDİS   fonksiyonlar   contact   makine   Tıbbi cihazlar tamiri   resistance temperature detectors   MONİTÖRÜ   kanm   biomedical turkey   hemogram cihazi   Radyoloji   medikal cihaz tamiri   biyomedikal is arama   biyomedikal servis manueli   ritim   bunu   hepatit   anatomi   tens   Teknoloji   ethics   dicom   DİCOM   sized computers   biyomedikal kariyer   Medikal Araçların Tanımı   Medikal Teknoloji Biyomedikal Biomedical Elektroni   ultrasound   polar molecule   narak   biyomedikal bolumu   biomedikal teknikeri   nihon kohden   dikey gecis   uploaded   biomedical photonics handbook   biomedical engineers   image processing   error codes   avantaj   biomedical research   medikal fuarı   biyomedikal teknisyeni   Işıkla Bilgi İletimi   Biyomedikal   biyomedikal cihaz teknolojisi   service capabilities   atomic force microscope   Pnömatik   medikal serhat   Medikal cihazlar onarımı   biyomedikal fuar   Acıbadem Hastanesi Biyomedikal Teknisyeni Arıyor   Hastabaşı monitör onarımı   self test   DICOM NEDIR   yeditepe biyomedikal   Elektroensefalografi   tıbbi cihaz bakım   ventilator   extrasystoles   nanoscience   Hastabaşı monitör tamiri   web sitesi açtıracam   cristian doppler   radan   zamana   elektronik devre   Dikey Geçiş   glass corrosion   dreamweaver   işlemsel Yukseltecler   antijen   power generators   analog   biotechnology   sistemi   enzim   kanallar   Biyomedikal Nedir   vhf   Tıbbi cihazlar kalibrasyon   electrode   ultrasonik   ananda   esnas   mikro eliza   service diagnostics   billable hours   biyomedikal kitap   Gama Kamera   mamografi   Acıbadem Hastanesi iş   mantar   vent   ethylene oxide sterilization   kangazı cihazı   akdeniz biyomedikal   bilgisayarlar   PASC   piller   laboratuar cihaz   approved products   zden   bakteri   biyomedikal makale   cerrahi   Biyomedikal proje   ege biyomedikal   belediye anons sistemi   radyo vericileri   biomedikal is   behcet disease   biyomedikal odev   Kadir Guler   medikal şirket sitesi   sirketime site   ndan daha fazla   ac power   organic solvents   iki yıllıkların askerlik durumu   kamera   Yapay Sinir Ağları   spektrofotometre   biyomedikal muhendisligi   biyomedikal cihaz teknolojisi nedir?   programlar   Lazerler   Hastabaşı   pankreas   devre   flash   qualified medical   common myths   enerji   HEART FAILURE   doppler   notlar   steve jobs   investors business   processes   atomic structure   Medicine ebook   Dijital Steteskop   TIBBİ GÖRÜNTÜLEME   Steteskop   marmara biyomedikal   Ventilatör   aberration   Medicine   biyomedikal fuari   ECG meter   Sintigrafi sistemi   katarakt   anolog   biyomedikal muhendisi   Biyomedikal cihaz teknikerliği   temel elektronik   kısa dönem askerlik   paralel   english isbn   protozoa   Medikal Lazerler   ba lam   tsr   nanoteknoloji nedir?   biyomedikal iş   biyomedikal turkiye   kontrol sistemleri   dr lee   representative   medikal ebook   temizlik   tiroid   nanotechnology   ekg   anjiyo   kontrol   lamak   hastabaşı mönitörü şeması   mekanik   biyomedikal insan kaynaklari   stent   larson   hasta başı monitörleri   eleman   biyomedikal sozlugu   Kan Sayım Cihazı   e107 Forum Teşekür Eklentisi   analiz   benzer   elektrik   Nanoteknoloji Videoları   dicom sunum   kavu   budala   tıbbi cihaz onarım   biyomedikal cihaz teknolojisi nedir   Santrüfüj   extension cables   Acıbadem Hastanesi is   purkinje   Biomedical   fireworks   tıbbi cihaz fuarı   Nanoteknoloji   medikal   HASTABAŞI   kimyasal madde   kisa donem askerlik   laboratuar cihazlari   endoskopi   input boxes   akustik   c clark   tens cıhaz   biomedical materials   medical diagnostic tools   ultrasonografi   biyomedikal sirketleri   tibbi cihaz bakim   pacemaker   kontroll   konvertor   molecule   rezonans   Tıpta Son Yenilikler   Matlab   hastane   molecular imaging   clinical information systems   bbi   transduser   pahal   Defibrator   biyomedikal is ara   membran   Biomedical Engineering   insan kaynaklari   physiologic data   biyomedikal sirket   Tomografide kanser riski   baskent biyomedikal   myo askerlik durumu   enormous growth   elektronik devreler   Biyomedikal Cihaz   tipsozlugu   radyografi Pozisyonlar   m elektronik   İstanbul Üniversitesi   daha   information technology   Yavuz Nuri Ertas   leland   biyomedikal staj   Defibrilatör   ultroson   Elektronik   experienced professionals   yazılım   biyomedikal staj raporu   biyomedikal muhendisligi nedir   tansiyon   recent developments   faz   onarımı   biotech   rmada   Acıbadem Hastanesi biyomedikal   geli   yeni bir   biyomedikal ebook   biomedical sensors   biomedikal engineer   Respiratory