Forum
Biyomedikal Mühendisliği ve Biyomedikal Cihaz Teknolojisi :: Forum :: Sektörden Haberler - Eleman - İş - Staj - Cihaz Alış Verişi :: Sektörden Haberler

<< Önceki konu | Sonraki Konu >>
Sağlık Bakanlığı Sağlık Yönetimi Eğitimleri'ni Başlattı
Moderatorler: Yasin Çağan, yavuznuri, Kadir
Yazar Mesaj
Yıldıray
29 Oct 08 saat: 13:17

Kayıtlı Üye #443

Üniversite:: İstanbul Üniversitesi
12 kez 11 mesajda teşekür aldı

Image Sağlık Bakanlığı Hıfzıssıhha Mektebi Müdürlüğü, Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın uzaktan eğitim çalışmaları için Sağlık Yönetimi Eğitimleri’ni başlattıHıfzıssıhha Mektebi Müdürlüğü, Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın uzaktan eğitim çalışmaları için Probil’den ders kitaplarının uzaktan eğitim içeriğine dönüştürülmesinde destek alıyor. Ders içeriklerindeki yeni tasarımlar sayesinde katılımcıların sıkılmadan üst düzeyde eğitim almaları sağlanıyor. Sağlık Bakanlığı, bünyesinde çalışmakta olan kişilerin hastane başhekimliği ya da il sağlık müdürlüğü gibi pozisyonlarda yönetici olarak çalışması, idari ve finansal birçok konuda karar almaları ve yöneticilik yapmaları nedeniyle, Sağlıkta Dönüşüm Programı alt bileşenleri içerisinde yürütülen faaliyetlerden olan bilgi ve beceri ile donanmış, yüksek motivasyonla çalışan sağlık insan gücü kapsamında sunulan Sağlık Yönetimi Eğitimleri’ni başlattı. Program, sağlık yöneticilerinin iş hayatında almış oldukları kararların, uyguladıkları yöntemlerin daha profesyonel olması, sağlık sisteminde profesyonel bir yönetime ihtiyaç duyulması ve bu kişilerin akademik bir işleyiş ve mantıkta eğitim almasını ihtiva ediyor. Sağlık yöneticiliği görevini yürüten sağlık yöneticilerinin iş yoğunluğu ve farklı illerde görev yapmaları, sınıf içi eğitim vermeyi zorlaştırıyordu. Bu nedenle proje için uzaktan eğitim çözümü uygun görüldü ve Hıfzıssıhha Mektebi uzaktan eğitim yazılımını geliştirdi. Akademik alanda tanınmış, kendi alanlarında uzman öğretim üyeleri tarafından hazırlanan ve Probil ekibiyle ortak bir çalışma sonucu e-eğitim metodolojisine aktarılan eğitimler Hıfzıssıhha Mektebi Uzaktan Sağlık Eğitim Sistemi (HM-USES) ile verilmeye başlandı.
Üniversite mantığında eğitim
Eğitim programı, bir mastır programı gibi bir seneye yayılmış ve dönemlere ayrılmış yapıda kullanıcılara sunuluyor. Kullanıcılar aldıkları eğitimler sonrasında online sınavlara tabi tutularak başarı durumlarına göre eğitim programına devam edebiliyor. Eğitim programını başarıyla tamamlayan kullanıcılar, öncelikle üniversite mantığında eğitim programından mezun olacak. Sonrasında da Sağlık Bakanlığı çerçevesinde kendi eğitim kurumları olan Hıfzıssıhha Mektebi tarafından onaylanmış Sağlık Yöneticisi Sertifikası alma hakkı kazanacak. Hıfzıssıhha Mektebi tarafından anketler düzenlenerek kararlaştırılan ve alanında uzman akademisyenlere yazdırılması sonrasında Enocta tarafından elektronik ortama aktarılan eğitimler, program kapsamında, Hıfzıssıhha Mektebi bünyesinde geliştirilmiş Uzaktan Eğitim yazılımı ile veriliyor. Alanlarında uzman akademisyenlere hazırlatılmış ders başlıkları şöyle: Sağlık Politikaları ve Planlaması, Çağdaş İnsan Kaynakları Yönetimi, Sağlık İşletmelerinde işletmeciliğin Temel Kuralları, Sağlık İşletmelerinde İhaleler ve Satın Alma Mevzuatının Uygulama Prosedürleri, Sağlık İşletmelerinde Finansal Yönetim Teknikleri, Modern Yönetim Stratejisi ve Kuralları, Sağlık İşletmelerinde Finansal Yapı ve Planlaması, Sağlık İşletmelerinde Yönetim Bilgi Sistemler, Sağlık İşletmelerinde Finansal Muhasebe, Çağdaş Yönetim Kural ve Teorileri, Hastanelerde Toplam Kalite Yönetimi, Sağlık Hizmetlerinde Malzeme ve Tedarik Zincirleri Yönetimi, Sağlık İşletmelerinde Değer Yaratma ve Gelir-Gider-Kar Analiz Yöntemleri, Sağlık Hizmetlerinde Yatırımların Mali Analizi ve Değerlendirilmesi, Sağlık Hukuku, Hastane İşletmelerinde Pazarlama Stratejisi.

Bilkent Üniversitesi Ulusal Manyetik Rezonans Araştırma Merkezi - UMRAM
Mail : yildiray©yahoo.com / ygokhalk©bilkent.edu.tr Tlf : 5358803209

Başa dön

Hızlı Geçiş:     Başa dön

Bu konuyu uzaktan oku: rss 0.92 Bu konuyu uzaktan oku: rss 2.0 Bu konuyu uzaktan oku: RDF
Powered by e107 Forum System
e107 CMS sistemi kulanılarak yapılmıştır ve yayınlanan materyaller GNU Genel Kamu Lisansı ile korunmaktadır.

Theme created by Free-Source.net
Biyomedikal Tags

Biyomedikal   Biyomedikal Teknikeri   Nanoteknoloji Videolari   Nanoteknoloji Videoları   sst   mikro eliza   information technology   character behavior   biyomedikal kitap   sterilazyon   uploaded   Otomatik Film Banyo Cihazı   biyomedikal sozlugu   Dikey Geçiş Sistemi'nde değişiklik..   self test   dopler   purkinje   glass corrosion   Medikal Teknoloji Biyomedikal Biomedical Elektroni   myo elektrik   endoskopi   zamana   Yasin Doruk Cagan   kisa donem askerlik   Biyomedikal Cihaz   contact   common myths   Ultrason   kontroll   medical diagnostic tools   vhf   polar molecule   aberration   temizlik   uhf   commercialization   eleman   indesign   rmada   12v dc   Biyomedikal proje   kta   fireworks   kangazı cihazı   Dikey Geçiş   Tıbbi cihazlar onarımı   nanoteknoloji nedir?   kangazi cihazi   vent   biyomedikal turkiye   faz   elektro   biyomedikal eleman   Lazerler   kavu   ac power   Medicine ebook   devre   atomic force microscope   onarımı   Medikal cihazlar onarımı   ameliyat   enormous growth   biyomedikal fuarı   qualified medical   biomedical photonics handbook   Biomedical Engineering   zden   organic solvents   işlemsel Yukseltecler   elektronik devre   cerrahi   nanotechnology   anatomi   kısa dönem askerlik   biyomedikal servis   biyomedikal mühendisliği   medikal ebook   dicom sunum   biomedikal is   bıtırme odevi   standart   spektrofotometre   c clark   Bilgisayarlı Tomografi   Respiratory   katarakt   vita x   electrode   performance specifications   extrasystoles   renkli doppler   baskent biyomedikal   bbi   biyomedikal staj   medikal   english isbn   medikal serhat   sanayi   Acıbadem Hastanesi biyomedikal   tibbi cihaz bakim   istanbul biyomedikal   Merkezi ezan vaaz sistemi   biyomedikal servis manueli   Devre Analizi   hammacher   anjiyo   Kadir Guler   pankreas   hastabaşı mönitörü şeması   nanoscience   ritim   Biyomedikal cihaz teknikerliği   biomedical image   avantaj   adobe   bakteri   analog   enzim   Elektronik   Defibrilatör   myo askerlik durumu   ekg   defibrilator   arterial doppler   resistance temperature detectors   biyomedikal makale   rezonans   Hastabaşı monitör tamiri   steren   narak   medikal cihaz tamiri   investors business   Biyomedikal Cihazlar   Tıbbi cihazlar kalibrasyon   rapidshare   hastabaşı monitörü   Tıpta Son   yeni bir   belediye anons sistemi   Rontgen   ananda   biyomedikal staj raporu   biomedikal   marmara biyomedikal   Hastabaşı monitör onarımı   biyomedikal sirket   microbiologist   Hastabaşı   Biyomedikal Nedir   behcet disease   Biomedical   myo elektrod   BİYOMEDİKAL MÜHENDİS   biomedikal teknikeri   service capabilities   Sintigrafi   sistemi   protozoa   biotechnology   DICOM NEDIR   sized computers   krypton   Tomografide kanser riski   molecule   Yavuz Nuri Ertas   sirketime site   biyomedikal nedir?   medikal fuari   power generators   Triturus Modül Ayarları   web sitesi açtıracam   recent developments   iki yıllıkların askerlik durumu   Polarografi Cihazı   biyomedikal teknik servis   iMMuNOGENETiK   membran   benzer   mantar   biomedical research   biomedical technology and devices handbook   yeditepe biyomedikal   biyomedikal ebook   fonksiyonlar   Steteskop   approved products   ege biyomedikal   healthcare knowledge   Hastabasi   mamografi   gebelik   flowmetre   laboratuar cihaz   radan   daha   vapor density   Elektronik kart tamiri   medikal site   kalp   ECG meter   larson   kullan   Dijital Steteskop   extension cables   ophthalmic   doppler   Defibrator   diyaliz cihazi   diyot   biyomedikal muhendisligi nedir   Medicine   Fakoemilsifikasyon   tomografi   bilgisayarlar   Acıbadem Hastanesi iş   analiz   hasta başı monitörleri   gerilim   tens cıhaz   management flow   biyomedikal bolumu   bedsite   ventilator   laboratuar cihazlari   puritan bennett   HEART FAILURE   pacemaker   biyomedkal is   ecerkan@gmail.com   Acıbadem Hastanesi Biyomedikal Teknisyeni Arıyor   Radyoloji   DİCOM   biyomedikal bölümü   Teknoloji   Elektroensefalografi   physiologic data   steve jobs   image processing   biomedical service manuel   ba lam   Medikal Araçların Tanımı   doku   olsun   hemogram cihazi   biyomedikal teknisyeni   antijen   bunu   dummies   mekanik   tiroid   neonatal patients   elektrik elektronik   radyo vericileri   kimyasal madde   stent   Cami ses sistemi   biomedikal cihaz   hastane   biomedical sensors   radyografi Pozisyonlar   opamp   Debimetre   insan kaynaklari   PASC   input boxes   ndan daha fazla   biyomedikal iş   biyomedikal is ara   experienced professionals   ultrasonografi   esnas   biomedical turkey   biyomedikal muhendisligi   abrasion   Cep Telefonlarının Elektromanyetik Etkileri   Biyoteknoloji   notlar   clinical information systems   billable hours   transduser   bacterial strain   frekans   medikal cihaz   court decision   dalgan   kal   m elektronik   knowledge management   atomic structure   Yapay Sinir Ağları   Işıkla Bilgi İletimi   ultroson   biyomedikal is   ethylene oxide sterilization   tibb   biyomedikal tez   Sintigrafi sistemi   kristal   geli   signals   molecular imaging   medikal şirket sitesi   kanallar   Tıpta Son Yenilikler   biyomedikal cihaz teknolojisi nedir?   biyomedikal cihaz teknolojisi nedir   HASTABAŞI   biomedical engineers   programlar   Kan Sayım Cihazı   tıbbi cihaz bakım   paralel   Acıbadem Hastanesi is   test c   biyomedikal sirketleri   ethics   ingilizce   hayati   Electronic Stethoscope   biyomedikal is arama   service diagnostics   anolog   kanm   biyomedikal fuar   ultrasonik   flash   MONİTÖRÜ   tens   kontrol   bedsite monitor   nihon kohden   hastal   tıbbi cihaz bakım onarım   Pnömatik   TIBBİ GÖRÜNTÜLEME   leland   paraf   antenler   ba lay   cochlear implant   yans   Medikal Lazerler   tansiyon   pahal   Medikal kalibrasyon   tsr   medikal fuarı   tibbi cihaz onarim   biyomedikal cihaz teknolojisi   temel elektronik   Matlab   tipsozlugu   elektrik   lamak   dikey gecis   dicom   biyomedikal kariyer   web sitesi kurulumu   multilayer perceptron   biyomedikal muhendisi   processes   kontrol sistemleri   budala   akustik   m servis   Hastabasi Monitoru   tıbbi cihaz onarım   biomedikal engineer   TIBBi CiHAZLARIN TEMEL KAVRAMLARI   Nanoteknoloji-Anadolu Üniversitesi   Santrüfüj   e107 Forum Teşekür Eklentisi   helium neon   Nanoteknoloji Nedir   Gama Kamera   makine   konvertor   Nanoteknoloji   tıbbi cihaz fuarı   biyomedikal insan kaynaklari   akdeniz biyomedikal   biyomedikal odev   organic solids   hepatit   error codes   medikal fuar   yazılım   dreamweaver   İstanbul Üniversitesi   recin   biyomedikal fuari   biomedical applications   Ventilatör   biotech   biomedical materials   dr lee   matris   kamera   ultrasound   angelous   elektronik devreler   enerji   Tıbbi cihazlar tamiri   cristian doppler   doktorlar   piller   representative