| Biyomedikal Mühendisliği ve Biyomedikal Cihaz Teknolojisi :: Forum :: Sektörden Haberler - Eleman - İş - Staj - Cihaz Alış Verişi :: İş Dünyası |
|
<< Önceki konu | Sonraki Konu >> |
| Yurt Dışında Okumak... ve Deja vu... | ||
|
Moderatorler: Yasin Çağan, yavuznuri, Kadir
|
| Yazar | Mesaj | ||
| Batik |
| ||
Biyomedikal Yüksek Mühendisi![]() Kayıtlı Üye #2923 Kayıt Tarihi: 02 Jun 08 saat: 19:59Üniversite:: City University of New York Mesaj Sayısı: 5 1 kez 1 mesajda teşekür aldı | Aradan 6.5 yıl geçmiş... Türkiyede Hacettepe biyoloji bölümünden mezun olup, laboratuvar teknisyeni olarak 5 sene eziyet çektikten sonra, İngilizce öğrenmek ve Master yapmak amacı ile Amerikaya yola çıktım. New York JFK hava alanına indiğimde cebimde 400 dolar para ve kafamda bir kısım ingilizce ile birlikte umut vardı. Aynı anda 3 işte birlikte çalışıp, 2 senede ingilizceyi geliştirip TOEFL ve GRE aldım ve City University of New York ta Biyomedikal Mühendisliği üzerine mastere başladım. Masteri bitirmek 3.5 senemi aldı. Neden mi? lisansımı Hacettepe Üniversitesi Biyoloji bölümünden aldımda ondan. Adamlar "efendim sen mühendis değilsin yapamazsın" demedi aldı beni okula. Alttan bir sürü ders yüklediler doğal olarak, bana da dersleri geçmek ve para biriktirmek için daha çok çalışmak düştü. Benzincide çalıştım (bu klasiktir, New Jersey deki Türklerin en az %50 si benzincide çalışmıştır), sandviç yaptım, pizza dağıttım, laboratuvarda çalıştım hatta araba tamir ettim yıllarca. Komiktir, şu an diyebilirimki otomotiv sektörü üzerine, okuduğum alandan, Biyomedikal sektöründen daha çok şey biliyorum. Mezuniyetten sonra 1 sene Amerikada iş baktım, birkaç başarısız iş görüşmesinin ardından oradaki vizemi doldurup Kanadaya göçtüm geçtiğimiz ay. Amerikada Biyomedikal sektörü üzerine iş bulmak zordu, Kanada da ise neredeyse imkansız. Klasik gerekçe "iş tecrübesi yok"... İki hafta önce bir iş buldum, ama tabiki biyomedikal sektörü değil, otomotiv sektörü üzerine. Yorucu, stresli ve para kazandırmayan cinsten. 6.5 yıl sonra Türkiyeye dönmeyi düşünmeye başladım. Acaba beni daha iyimser bir iş imkanı bekler mi diye araştırırken buldum bu forumu. Şimdi merak ediyorum; Elektronik konusunda pekçok mühendis ve tekniker arkadaşın eline su dökemeyeceğime emin olduğum halde, Amerikada Biyomedikal Müh.Masteri yapmış, teorisi iyi, pratiği sıfır bir kimse olarak, Türkiyede iş bulabilir miyim acaba? Bulsam kaç para kazanabilirim? Yoksa "ben bunları daha önce yaşamıştım" mı derim yine..? Sabahları erken kalkmak zorunda olmasak ne iyi olurdu! Uykum var hocam, uykum var... | ||
| Başa dön |
| ||
| rasim yildirim |
| ||
ryildirim03![]() Kayıtlı Üye #136 Kayıt Tarihi: 12 Mar 06 saat: 07:52Üniversite:: 9 eylül Mesaj Sayısı: 265 10 kez 10 mesajda teşekür aldı | hocam bence hiç gelme otur oturduğun yerde burda alacağın para başlangıçta 1500 2000 i geçmez sonrasını bilemem tabi pratik olmaması belki dezavantaj olabilir. ama iyi düşün taşın | ||
| Başa dön |
| ||
| Batik |
| ||
Biyomedikal Yüksek Mühendisi![]() Kayıtlı Üye #2923 Kayıt Tarihi: 02 Jun 08 saat: 19:59Üniversite:: City University of New York Mesaj Sayısı: 5 1 kez 1 mesajda teşekür aldı | Hocam burada da muhendislerin baslangic ucretleri senede 40.000 ile 50.000 dolar civarindadir.Bunun %25 civarini devlete vergi olarak verirsin, ayda cebine kalan para 3000-3500 dolar arasidir. Duzgun bir evde oturmak istiyorsan 1000-1200 dolar civarinda kira vermen lazim. Burada bir muhendislik isi bulsam gelmeyi dusunmezdim hocam ama 6-7 senedir vasifsiz isci olarak yada mavi gomlekli olarak calismaktan biktim. Su an ayda kazandigim para zaten 2000-2500 dolar civarinda. Honda servis merkezinde beraber calistigim adamlardan bir tanesi 15-20 senedir kanada da calisiyor. Cin'den kanadaya gocmeden once makine muhendisiymis burada senelerce is bulamamis. Alt komsu insan kaynaklari uzerine calisan bi arkadas. Dedigine gore biyomedikal sektorunde fazla talep yok ve rekabet cok fazla. O yuzden duzgun bir is bulma sansim dusuk. Ne yapacagimi bende sasirdim valla. Biraz salak bir soru olacak ama; Turkiyede 1500-2000 ytl ile gecinmek zor mudur? birkac sene sonra tecrube kazanilsa daha iyi maas alinabilir mi? En son biraktigimda kimse kimseye zam yapmak istemiyordu memleketimde :P Of be yaw... yanarim yanarim, harcadigim zaman, emek ve paraya yanarim... Basarisiz kararlar almakta ustume yoktur... saygilar Rasim hocam. Sabahları erken kalkmak zorunda olmasak ne iyi olurdu! Uykum var hocam, uykum var... | ||
| Başa dön |
| ||
| rasim yildirim |
| ||
ryildirim03![]() Kayıtlı Üye #136 Kayıt Tarihi: 12 Mar 06 saat: 07:52Üniversite:: 9 eylül Mesaj Sayısı: 265 10 kez 10 mesajda teşekür aldı | hocam 1500 2000 geçinmek zor değil ama türkiyede her nevi mühendis medikal sektöründe yer almakta eleman arayan çok firma var şu an ama işte tecrübe falan dezavantaj olabilir . gel abi sende gel memleketimiz gibisi yok açlıktan ölsende burda öl türkiyede iş ilanları yapan bi kaç firma var belki takip ediyosundur. ben işten ayrıldığımda 3 haftada 30a yakın firmayla görüştüm 3 den iş teklifi geldi oranı sen hesapla. kolay gelsin return home my friend. | ||
| Başa dön |
| ||
| yavuznuri |
| ||
Site Ana Yöneticisi![]() ![]() Kayıtlı Üye #4 Kayıt Tarihi: 31 Dec 05 saat: 02:45Üniversite:: UCLA (University of California-Los Angeles) Mesaj Sayısı: 922 26 kez 25 mesajda teşekür aldı | Sinan arkadaşım samimi yazılarından ötürü bir anda kaynaşmışsın tebrik ederim... City Uni.Of New York bme de nasıl bir sıralamaya sahip bilmiyorum ama kısa bir araştırmadan sonra kötü bir yer olmadığını düşünüyorum. Lakin senin 2 yıllık masterı 3.5 senede bitirmen biraz kötü olmuş. Bana kalırsa sen Türkiye'deki büyük çaplı şirketlere başvur. Siemens, Ge, Philips gibi..Bunlara masterını vurgularsın cevap bekle..Bu gibi yerlerde ücretler konusunda sıkıntı yaşamazsın. Merak ediyorum ms. tezinde ne çalıştın? BS: Başkent University-Biomedical Engineering MS: Bilkent University-UNAM-Materials Science and Nanotechnology PhD: University of California-Los Angeles (UCLA)-Biomedical Engineering | ||
| Başa dön |
| ||
| Yasin Çağan |
| ||
Site Kurucusu![]() ![]() Kayıtlı Üye #1 Kayıt Tarihi: 04 Dec 05 saat: 12:18Üniversite:: Marmara Üniversitesi - Anadolu Üniversitesi Mesaj Sayısı: 579 21 kez 20 mesajda teşekür aldı | Türkiye iş başvurularında mantıklı talepleriniz olur ise işe alımda ön sıralara çıkarsınız.Buda sizin tecrube kazanmanız için bir fırsattır 1500-2000 ytl arasında turkiyede bolca harcama yaparak degilde kısıtlı yaşamanız gerekir bunun 1000 ytl gibi bir kısmını orta halli merkezde olmayan bir eve kira olarak verirsiniz eger paylaşımlı ev tutarsanız ve evde 2-3 kisi yasarsanız size daha fazla para kalıcaktır.aşğıdaki linkten turkiye iş firsatları ile ilgili durumu gorebilirsiniz.Kariyer net uzerinden alt alta 3 muhendis arayan bir firma var ornegin oraya basvurun derim. http://web9.kariyer.net/JobSearch/detayliarama.kariyer#AramaSonuclari | ||
| Başa dön |
| ||
| Batik |
| ||
Biyomedikal Yüksek Mühendisi![]() Kayıtlı Üye #2923 Kayıt Tarihi: 02 Jun 08 saat: 19:59Üniversite:: City University of New York Mesaj Sayısı: 5 1 kez 1 mesajda teşekür aldı | Yavuz hocam okuldaki egitimim sirasinda hem calisip para kazanmak hemde okumak durumunda oldugum icin bir konuda tam olarak uzmanlasabildim diyemiyorum ama son senemde tez hazirlamak yerine ek ders alip proje calismasi yapmayi tercih ettim. Ders basina asagi yukari 1800 dolar para odemeniz gerekiyor uluslararasi ogrenci statusundeyseniz. Projemi cardiovascular engineering konularinda calisan bir profesorle yaptim. Benim calistigim konu Photodynamic therapy (PDT)adi verilen ve cilt kanseri veya yuzeye yakin tumorlerin bulundugu kanser turlerinin tedavisinde kullanilan yontem uzerineydi. Photodynamic therapy nin kilcal damar gecergenligi uzerine olan etkilerini arastirdim. Photosensitizer adi verilen ve belirli dalgaboylarindaki isiga karsi duyarli kimyasallar ile yapilan bir tedavidir. Lazer isini ile aktive olan photosensitizer cevredeki hucrelere, ki bu durumda lazer isini uyguladigimiz malignant hucrelerin yogunlastigi bolge oluyor, zarar verir. Calismami sican turlerinden birinin barsak mesentery dokusu uzerinde lazer konfokal mikroskopi ve mikro enjeksiyon sistemleri kullanarak in vivo olarak gerceklestirdim. Calisma elektronik alanindan ziyade fluid mechanics ve drug delivery alanlarini kapsiyor. Bunun disinda, egitimim sirasinda deep brain stimulation adi verilen tedavi yontemi ve MRI-image processing ile ilgili projelere katildim. bu konularla ilgili detayli arastirma bilgilerini ve profesorleri http://bme.ccny.cuny.edu/ adresinde bulabilirsin. Arkadaslar hepinize ilginiz ve yorumlariniz icin tesekkur ederim. Yazismaya devam edelim diyorum. Eger benim sizler yada amerikada egitimine devam etmek isteyen arkadaslar icin yapabilecegim herhangi birsey olursa haber verin, elimden geleni yapar, tecrubelerimi aktarabilirim. -sinan- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sabahları erken kalkmak zorunda olmasak ne iyi olurdu! Uykum var hocam, uykum var... | ||
| Başa dön |
| ||
| yavuznuri |
| ||
Site Ana Yöneticisi![]() ![]() Kayıtlı Üye #4 Kayıt Tarihi: 31 Dec 05 saat: 02:45Üniversite:: UCLA (University of California-Los Angeles) Mesaj Sayısı: 922 26 kez 25 mesajda teşekür aldı | En alt fotoğraftaki lazerle uğraşan senmisin? Gerek PDT gerekse deep brain stimulation olsun bu konular çok hot konular. Bence çok iyi etmişsin bunlarla uğraşmakla. Esasında sana akademik devam etmeni de tavsiye edebilirim. Bir düşün... Ayrıca bahsettiğin çalışmalardan paper çıkardınız mı eğer evetse linkleri paylaşabilirmisin? BS: Başkent University-Biomedical Engineering MS: Bilkent University-UNAM-Materials Science and Nanotechnology PhD: University of California-Los Angeles (UCLA)-Biomedical Engineering | ||
| Başa dön |
| ||
| Batik |
| ||
Biyomedikal Yüksek Mühendisi![]() Kayıtlı Üye #2923 Kayıt Tarihi: 02 Jun 08 saat: 19:59Üniversite:: City University of New York Mesaj Sayısı: 5 1 kez 1 mesajda teşekür aldı | Yavuz hocam ben akademik kariyer icin yeterince zeki bi insan sayilmam zeka bir yana, idealist bir insan degilim artik. Hayat beni daha materialist olma yonunde sekillendirdi diyebilirim. Turkiyede nasil yuruyor bilmiyorum ama amerika da ve kanada da bilimsel camiyada rekabet coktur, surekli birseyler uretmek, makaleler yayinlamak, grant toplamak gerekiyor. Sende biliyorsundur ki bir universitenin laboratuvarinda ozellikle biyomedikal alani gibi yuksek teknoloji gerektiren bir alanda bilimsel calisma yurutebilmek icin cok yatirim yapmak gerekiyor. Bunun yoluda saglam bir profesorle saglam bi alanda calismaktan geciyor sanirim. Profesorun ve calisma konun iyiyse yayimlamak istedigin makaleyi en guzel dergilerde yayimlayabilirsin, oduller ve grant ler alirsin. Bizim bolumde de her sene odul alan phd ogrencileri cikiyor, o acidan basarili diyebilirim. 3 adet distinguished profesorumuz vardi ve hepsi de alanlarinda dunyada soz sahibi insanlar. Prof Sheldon Weinbaum, Prof Stephen C. Cowin prof John M. Tarbell. Eger cardiovascular ve yapay kalp alani ile ilgiliysen Prof John Tarbell bu iste dunyadaki sayili insanlardan. Eger tissue mechanics yada bone mechanics ile ilgiliysen Prof Cowin bu isin sayili isimlerindendir. Hatta en son kitabi “Tissue Mechanics” icin benim yaptigim bir cizimi kullanmisti, sevinmistim :P Benim projede beraber calistigim professor ise Tarbell in eski ogrencisi Prof Bingmei Fu. PDT uzerine yaptigimiz calismada 8 adet basarili deney yapmis ve verilerini doktora ogrencilerinden birine vermistim fakat adamlar calismayi bitirmeye henuz vakif olamadiklari icin makale de yayinlanamadi. Adamlar 6 ay boyunca lazer confocal mikroskobunu faaliyete gecirememisler. Oturdum 1 hafta lazerin kalibrasyonu ile ugrastim. Futbol sahasinda igne aramak gibi birsey. Kalibrasyonu yaptim bu sefer sistemin bagli oldugu kamera calismadi, sonra sistemi bilgisayara tanittim, program yukledim vs. vs. 8 adet duzgun deney cikarmam aylarimi aldi ki tecrubeli birileri full time calisirsa birkac gunde yapabilir deneyleri. Ancak cok hassas bir deney ve iyi el-goz koordinasyonu istiyor. Makale yayimlanmamis oldugu icin cok uzuldum ama yapacak birsey yok. Kimiside 1 donemde 3-4 tane makale yayimlamaya vakif olur. Zaman, sans ve professor faktoru devreye giriyor burada. Ama microvessel permeability ile ilgili benim calistigim laboratuvarda ve prof Bingmei Fu tarafindan neler yapildigini bu linkten bulabilirsin http://bme.ccny.cuny.edu/people/faculty/bfu en son makalelerin bir kismi pdf formatinda. Deep brain stimulation konusunu da Dr Marom Bikson ile calistim. Neural engineering kursunu alirken kendi calismalari ile ilgili epey bilgi aktarma imkani oldu. Cok az bir kisim electric circuit ve bolca neurobiology iceren bir konu. Medtronic firmasi bu konuda bir numara ve Prof Bikson ile ortak yuruttukleri calismalar oldu. Bikson’un makalelerinin bir kismi burada http://bme.ccny.cuny.edu/people/faculty/mbikson msn de saat farkini yakalayabilirsek goruselim, onun disinda sinansim@yahoo.com dan her zaman bilgi alisverisinde bulunabilirz. Ha bu arada en son fotograftaki maymun kilikli kisi benim :) Yildiray’cim sana da Amerikada okumak ile ilgili soyleyebilecegim birkac sey var; zor ama imkansiz degil. Ben yapabildigime gore sen de yaparsin Ingilizce en onemli faktor, dil konusunda kendini rahat hissetmen lazim, ozellikle konusma bazinda. Bizim okulda ODTU den arkadaslar vardi, ilk geldikerlinde biraz bocaladilar ama sonra toparladilar. Dil isi biraz caba ve yetenek istiyor, insanlarla iletisime istekli olman lazim. Daha sonraki onemli faktor para. Ilk basta amerikaya yumusak bir inis yapmak istiyorsan paran olmali. Eger New York JFK havaalanina indiginde cebinde 1500 dolar gibi kucuk bir miktar para olacaksa (benim cebimdeki miktar oydu), o zaman en azindan sana ilk birkac ay yol gosterecek bir arkadasin olmali derim. Ben o konuda sansliydim, universiteden mezun oldugum arkadaslardan birinin yanina geldim, bana tecrubeleri ve tavsiyeleri ile cok yardimci oldu. Hatta birak medikali, bilisim sektorune gir dedi ama hata ettik dinlemedik, simdi surunuyoruz )) ve tabi diger onemli faktor azimli olman ve en basit islerde de olsa yilmadan calisman lazim. Ilk dort yil boyunca haftada 80-85 saat civarinda calismak zorunda kaldim. Hatta dil kursuna giderken sabah 4 te benzin istasyonunu acip aksama dogru da okula gidiyordum. Aksam eve geldigimde saat gece 10:30 11:00 civari oluyordu. Haftada 5 gun okul, 7 gun is. Mastere basladiktan sonra biraz rahatladim cunku haftada 2-3 gun okula gitmem yeterli oluyordu. Pekcok kez de is degistirdim tabi. Hatta bir donem de bizim okulun biyokimya laboratuvarinda calistim, profesorle anlasamadim ayrildim.Eger Amerikada okumak icin New Jersey veya New York a gidersen hem calisip hemde okumak icin firsatin olur. Bu eyaletlerde gocmen coktur ve kendini yabanci hissetmezsin. Her kulturden insan vardir, cok guzel birsey. Toplu tasim araclarina bindiginde kendini birlesmis milletler binasinda gibi hissediyorsun Basit islerde calisiyorsan kimsede sana calisma iznin var mi diye sormaz. Ic kisimlarda yer alan eyaletlerdeki durumu bilmiyorum ama. Buyuk sehirlerden uzaklastigin zaman yabancilik cekebilir ve kendini yalniz hissedebilirsin belki.Cok farkli kulturlerden olusan bir mozaik icerisinde yasamak insana bambaska bir hayat deneyimi ve gorusu katiyor, buna hic suphem yok. Hicbir diploma alamasan da, elin bombos turkiye ye donmek zorunda da kalsan, bu havayi bir sure icine cekmeye ve o dunya gorusunu yakalamaya deger. Dunya uzerindeki sinirlari nasil yapay bir bicimde yaratmis oldugumuzun farkina variyor insan. Ama dikkat et, sakin o zenginlik, hengame-karmasa icerisinde kaybolma (yaw buda cok "abi" formatinda oldu ama, neyse...) Tolkien den alinti cok sevdigim bir satir vardir; “NOT ALL THOSE WHO WANDER ARE LOST”. Yildiraycim, uzun lafin kisasi, Amerikaya bes parasiz gidip te okumak mumkun, ama kendini zorluklara hazirlamalisin. Yoksa hayal kirikligina ugrayabilirsin. Ailesi zengin olup da gulluk gulistanlik okul okuyan arkadaslar da vardi tabi. Hayat herkese adil degil ve herkes her zaman hakettigini elde edemeyebiliyor. Bu arada, doktora yapmaya gidecek arkadaslarin isi daha kolay, cunku disarida calismak zorunda degilller, okul kendilerine ayda 1000-1500 dolar para verir. Eger baska burslar da kazanabilirseniz okudugunuzdan ve cevrenizdeki dunyadan daha da cok zevk alabilirsiniz, calistiginiz alana kendinizi tumuyle verebilirsiniz bence Sevgiler, -sinan- Alcaklardan Ucan Yuksek Muhendis. peh peh peh.... :P sinansim@yahoo.com [ Düzenlendi 06 Jun 08 saat: 22:03 ] Sabahları erken kalkmak zorunda olmasak ne iyi olurdu! Uykum var hocam, uykum var... | ||
| Başa dön |
| ||
| Yıldıray |
| ||
![]() Kayıtlı Üye #443 Kayıt Tarihi: 04 Aug 06 saat: 10:35Üniversite:: İstanbul Üniversitesi Mesaj Sayısı: 151 12 kez 11 mesajda teşekür aldı | sinan abi büyüksün ![]() çok iyi oldu bunlardan bahsetmen daha bi şekillendi düşündüklerim şimdi,teşekkürler. okumak için gidilmesede belli bi süreliğine giderk çalışıp ingilizceyi ilerletmek akıcı hale getirmek gerekir.abi birde senn aracılığınla sana ve diğer arkdaşlarada soriim;almancaya başlamayı düşünüyorum yakında ikinci dil olarak ne düşünürsünüz?.. [ Düzenlendi 07 Jun 08 saat: 07:37 ] Bilkent Üniversitesi Ulusal Manyetik Rezonans Araştırma Merkezi - UMRAM Mail : yildiray©yahoo.com / ygokhalk©bilkent.edu.tr Tlf : 5358803209 | ||
| Başa dön |
| ||
| Batik |
| ||
Biyomedikal Yüksek Mühendisi![]() Kayıtlı Üye #2923 Kayıt Tarihi: 02 Jun 08 saat: 19:59Üniversite:: City University of New York Mesaj Sayısı: 5 1 kez 1 mesajda teşekür aldı | Pratik kullanim amaclari bulacagina inaniyorsan Almanca'ya calis derim. Cok ciddi olarak ikinci bir dil uzerine dusunmedim su ana kadar. Almanlarin epeyce bir kismi ingilizce bilir diye tahmin ediyorum, ozellikle de okumus kesim. O yuzden cok da gerekli olmayabilir belki. Ama benim kisisel tercihim Cin'ce olurdu. Ama Cantonese'den ziyade Mandarin ogrenmeye calisirdim herhalde. Is dunyasina, ithalat ve ihracat dallarina girecek arkadaslar icin avantajli olabilirdi herhalde. [ Düzenlendi 07 Jun 08 saat: 14:45 ] Sabahları erken kalkmak zorunda olmasak ne iyi olurdu! Uykum var hocam, uykum var... | ||
| Başa dön |
| ||
Ondan istanbulla ilgili haberler daha çok dikkat çekiyor