| Medikal Teknoloji Biyomedikal Biomedical Elektronik Nanoteknoloji Biyoteknoloji Mühendisliği :: Forum :: Biyomedikal :: Proje Tasarım Grupları |
|
<< Önceki konu | Sonraki Konu >> |
| Biyomedikal Laboratuarı | ||
|
Moderatorler: Çağan, yavuznuri, kadir
|
| Yazar | Mesaj | ||
| metkar |
| ||
Biyomedikal Teknikeri![]() Kayıtlı Üye #1268 Kayıt Tarihi: 07 Mar 07 saat: 12:53Üniversite:: Kocaeli unv Mesaj Sayısı: 31 8 kez 8 mesajda teşekür aldı | Arkadaşlar bizim okulda yeni biyomedikal laboratuarı yapılacak ve buyüzden bölüm hocamız bir biyomedikal laboratuarında neler olması gerek ne gıbı şeylere dıkkat edılmelı - ornek biyomedikal laboratuarları uzerıne benden bır araştırma yapmamı istedi..Sizlerinde bilgilerinden faydalanmak isterim..eger elinde örnek biyomedikal laboratuarı resımlerı olanlar varsa epostama mr_metkar©hotmail.com gönderirlerse çok minnettar olurum.Ben birkaç araştırma yaptım ama yetersiz benim için...Okullarınızdaki laboratuarların fotografını çekip,nasıl dizayn edildiğini nelerden oluştuğunu görebilirsem çok işime yarayacak.Hangi kalibratör cihazlarını kullanıyorsunuz hangi deney seti elinizde mevcut ..laboratuarınızdan ve cihazlarınızdan memnun musunuz??? [ Düzenlendi 11 May 08 saat: 15:18 ] | ||
| Başa dön |
| ||
| Çağan |
| ||
Site Kurucusu Disconnectus erectus![]() ![]() Kayıtlı Üye #1 Kayıt Tarihi: 04 Ara 05 saat: 12:18Üniversite:: Marmara Üniversitesi Mesaj Sayısı: 577 21 kez 20 mesajda teşekür aldı | bu konuda yavuzdan bilgi alabilirsin kendisi laboratuar faresidir.(bilim adamı anlamında yavuz darılma keşke bende olabilseydim ) | ||
| Başa dön |
| ||
| yavuznuri |
| ||
Site Ana Yöneticisi![]() ![]() Kayıtlı Üye #4 Kayıt Tarihi: 31 Ara 05 saat: 02:45Üniversite:: UCLA (University of California-Los Angeles) Mesaj Sayısı: 913 25 kez 24 mesajda teşekür aldı | Yasin abicim hakkımdaki hüsnü zannın için teşekkür ederim..laboratuvar faresi sempatik geldi mete kardeşim, biyomedikal laboratuvarı olarak başkent üniversitesi ve gata hastanesini gördüm...Başkenttekinde ekg, eeg, emg, nabız ölçer aletlerinin basit versiyonları mevcuttu...gatada ise daha çok bakım-onarım yapıldığı için bir nevi atölye şeklindeydi..Ama sizin istediğiniz üniversite kapsamında kurulacak olan bir laboratuvar olduğundan kişisel görüşüm; hastanelerden veya firmalardan ikinci el olarak da temin edilebilecek cihazların muhakkak bulundurulmasıdır..EKG, EEG, EMG gibi fizyolojik sinyal izleme cihazlarının yanında deney setleri bulunabilir çeşitli sensörler içeren..Bunların yanında kan sayım, santrifüj, kromatografi gibi laboratuvar cihazlarının da olması Türkiye şartlarında her biyomedikalcinin bilmesi gereken cihazlar arasında yer alıyor. Kısaca diyeceğim odur ki; bütçeniz dahilinde ne yapacağınızı planlayın. Daha diyecek şeyler de var ama öncelik bunlarda bana göre... BS: Başkent University-Biomedical Engineering MS: Bilkent University-UNAM-Materials Science and Nanotechnology PhD: University of California-Los Angeles (UCLA)-Biomedical Engineering | ||
| Başa dön |
| ||
| rasim yildirim |
| ||
ryildirim03![]() Kayıtlı Üye #136 Kayıt Tarihi: 12 Mar 06 saat: 07:52Üniversite:: 9 eylül Mesaj Sayısı: 261 8 kez 8 mesajda teşekür aldı | safety analyser, | ||
| Başa dön |
| ||
| metkar |
| ||
Biyomedikal Teknikeri![]() Kayıtlı Üye #1268 Kayıt Tarihi: 07 Mar 07 saat: 12:53Üniversite:: Kocaeli unv Mesaj Sayısı: 31 8 kez 8 mesajda teşekür aldı | Arkadaşlar mesajlarınız için teşekkür ederim ama benim asıl isteğim okulunuzdaki laboratuarlar hakkında bilgi alabilmek...örneğin mesela test ve kalibratör cihazları olarak hangi marka ve model elinizde mevcut.Şuan için araştırdığım kadarıyla NETES herhalde en iyisi olarak söyleniyor.Elinizdeki cihazlardan memnunmusunuz memnunsanız nedenı değilseniz nedeni...Laboratuarınızın büyüklüğü nasıl dizayn edildiği bunun için dediğim gibi eğer fotograf cekebılecek yada elınde foto bulunan arkadaşlardan rica ediyorum... | ||
| Başa dön |
| ||
| wulfgar340 |
| ||
![]() Kayıtlı Üye #3013 Kayıt Tarihi: 05 Tem 08 saat: 04:24Üniversite:: İstanbul Üniversitesi Mesaj Sayısı: 3 0 kez 0 mesajda teşekür aldı | netes sanıldıgı kadar da ıyı degıl gozunuzde cok buyutmeyın..Genelde metron yada fluke marka kalıbrasyon cıhazları kullanılıyor.Ve ben Metron QA 1290 NIBP Sımulator dısındakı metron cıhazlardan son derece memnunum...QA 1290 dan memnun degılım cunku olcumler tutarlı degıl sureklı farklı degerler cıkıyor...Calıstıgım kurum ıtıbarı ıle resım cekıp sana yollayamam arkadasım ama atolyende bolca calısma tezgahı bulundursan ıyı olur...bolca da piriz tabi benım atolyem 100 metrekare cıvarı ve coooookkk memnunum ) | ||
| Başa dön |
| ||
| wulfgar340 |
| ||
![]() Kayıtlı Üye #3013 Kayıt Tarihi: 05 Tem 08 saat: 04:24Üniversite:: İstanbul Üniversitesi Mesaj Sayısı: 3 0 kez 0 mesajda teşekür aldı | netes sanıldıgı kadar da ıyı degıl gozunuzde cok buyutmeyın..Genelde metron yada fluke marka kalıbrasyon cıhazları kullanılıyor.Ve ben Metron QA 1290 NIBP Sımulator dısındakı metron cıhazlardan son derece memnunum...QA 1290 dan memnun degılım cunku olcumler tutarlı degıl sureklı farklı degerler cıkıyor...Calıstıgım kurum ıtıbarı ıle resım cekıp sana yollayamam arkadasım ama atolyende bolca calısma tezgahı bulundursan ıyı olur...bolca da piriz tabi benım atolyem 100 metrekare cıvarı ve coooookkk memnunum ) | ||
| Başa dön |
| ||
| Çağan |
| ||
Site Kurucusu Disconnectus erectus![]() ![]() Kayıtlı Üye #1 Kayıt Tarihi: 04 Ara 05 saat: 12:18Üniversite:: Marmara Üniversitesi Mesaj Sayısı: 577 21 kez 20 mesajda teşekür aldı | @wulfgar340 hangi hastanedesin yada bosver ben seni bulurum | ||
| Başa dön |
| ||
| Yıldıray |
| ||
![]() Kayıtlı Üye #443 Kayıt Tarihi: 04 Ağu 06 saat: 10:35Üniversite:: İstanbul Üniversitesi Mesaj Sayısı: 135 10 kez 10 mesajda teşekür aldı | wulfgar340 NETES zaten fluke'un distribütörlüğünü yaptığından dolayı en azından bu nedenle iyi bir firma denmiş olabilir. Bir yerde küçük insanların büyük gölgeleri oluyorsa orada güneş batıyor demektir ... | ||
| Başa dön |
| ||
| wulfgar340 |
| ||
![]() Kayıtlı Üye #3013 Kayıt Tarihi: 05 Tem 08 saat: 04:24Üniversite:: İstanbul Üniversitesi Mesaj Sayısı: 3 0 kez 0 mesajda teşekür aldı | Yıldıray muhakkak ki Netes iyi bir firma ben firmayı karalamak vs için kesinlikle demedim.Sadece kendi gözlemlerim ve karşılaştığım durumlara dayanarak bir yorum yaptım.Yoksa elbetteki önemli distrübitörlükleri olan bir firmaya kötü denemez... | ||
| Başa dön |
| ||
| yavuznuri |
| ||
Site Ana Yöneticisi![]() ![]() Kayıtlı Üye #4 Kayıt Tarihi: 31 Ara 05 saat: 02:45Üniversite:: UCLA (University of California-Los Angeles) Mesaj Sayısı: 913 25 kez 24 mesajda teşekür aldı | Fluke ölçüm cihazları bildiğim kadarıyla hassasiyet açısından yüksek oluyordu. Ondalık basamaklardaki hassasiyet güzel yalnız pahalı. Kanımca sizin işinizi görecek seviyedeki hassasiyet, doğruluk içeren cihazlara bakmanız daha doğru olacaktır. Örneğin yüzde 1 hassasiyeti aramıyorsanız ona göre daha az hassas makul cihazlara bakabilirsiniz. Ama gene de bildiğim kadarıyla fluke lar kaliteli oluyor. 1 yıldır biyomedikal laboratuarlarından uzak olduğum için tam olarak ne marka ne cihaz kullanılıyor hatırlamıyorum. BS: Başkent University-Biomedical Engineering MS: Bilkent University-UNAM-Materials Science and Nanotechnology PhD: University of California-Los Angeles (UCLA)-Biomedical Engineering | ||
| Başa dön |
| ||
| navyseal |
| ||
![]() Kayıtlı Üye #542 Kayıt Tarihi: 17 Eyl 06 saat: 11:16Üniversite:: Akdeniz Üniversitesi Mesaj Sayısı: 24 1 kez 1 mesajda teşekür aldı | Bir labarotuar kuruyor iseniz diğer arkadaşların dediği gibi medikal cihazlar ve bunların test cihazlarını almanız gerek. Bu test cihazlarını Netesden alabilirsin pahalı tabii netes fluke satar, ayrıca fluke metronu satın aldığından metron da almış olursun netesden alırsan. Fiyat olarak daha uygun kalibrasyon cihazı arıyorsan DALE marka alın derim fiyatı daha uygun tabii onuda fluke satın almadıysa. Birde yerli olarak KİM Kalite İyileştirme Merkezi var internetden bilgilerine ve sattıkları cihazlara ulaşabilirsin. Şimdiden iyi çalışmalar dilerim. | ||
| Başa dön |
| ||
| KALİBRATÖR |
| ||
![]() Kayıtlı Üye #3055 Kayıt Tarihi: 16 Eyl 08 saat: 15:53Üniversite:: yok Mesaj Sayısı: 1 0 kez 0 mesajda teşekür aldı | METKAR KARDEŞİM BİZ KOCAELİNDE HALİ HAZIRDA BİR LABARATUVAR KURUYORUZ HOCANIDA TANIYORUZ ASLINDA ALMAK İSTEDİĞİNİZ CİHAZLAR İÇİN TEKLİF VERECEKTİM FAKAT YETİŞTİREMEDİM YOĞUNLUKTAN BİZ KANADA DATREND KALBRASYON CİHAZLARI DİSBRİTÖRLÜĞÜNÜ ALDIM BU CİHAZLAR FLUKTAN ÇOK DAHA HASSAS ÖLÇÜM YAPABİLİYOR AYRICA CİHAZLAR HAKKINDA KISABİLGİ VEREYİM EKG SİMİLATÖRÜ AYRICA NST VE KARDİYAK DA ÖLÇEBİLİYOR DEFİ SİMİLATÖRÜ AYRICA EKG DE ÖLÇEBİLİYOR SPO2 SİMİLATÖRÜ PAKETİNDE KABLO TEST CİHAZLARIDA BULUNUYOR VB. İSTERSEN İNTERNETTENDE BAKABİLİRSİN BU ARADA LABARATUVAR KURULUMU İLE İLGİLİ TEKNİK ANLAMDA BİZDEN DESTEK ALABİLİRSİNİZ BİTEK BİYOMEDİKAL TEKNOLOJİ MÜH. KÖSEKÖY 0262 373 62 57 bitek kalibrasyonda tek | ||
| Başa dön |
| ||
:yat):yat):yat):yat)

)