Forum
Moderatorler: Yasin Çağan, yavuznuri, Kadir
Yazar Mesaj
yavuznuri
14 Apr 08 saat: 16:15
Site Ana Yöneticisi


Kayıtlı Üye #4
Kayıt Tarihi: 31 Dec 05 saat: 02:45

Üniversite:: UCLA (University of California-Los Angeles)
Mesaj Sayısı: 922
26 kez 25 mesajda teşekür aldı

Her Camı Kendini Temizler Hale Getirin

SCF Teknoloji şirketine göre her cam kendini temizler hale getirilebilir. Şirket güneş enerjisini kullanarak toz ve kiri parçalayan cam kaplayıcıyı piyasaya süren ilk şirket oldu. Shine On cama uygulandıktan sonra 2 yıl boyunca temizleme gerektirmiyor.

ShineOnu bezle ile cama uyguladıktan sonra, cam kendisine ancak üretim aşamasında verilebilecek olan kendini temizleme özelliğe sahip oluyor.

ShineOn, cama kimyasal bağlarla bağlanıyor ve aşınmaya dayanıklı bir kaplama oluşturuyor.
Yağmur yağdığı zaman toz direk silinmiş oluyor.

Karsten Felsvang, SCF müdürü, şirketlerin bütçelerinin önemli bir kısmını cam temizlemek için ayırdığını, bu ürünün onlar için çok faydalı olduğunu söyledi.

Modern bir binanın camları 2 yıl içinde ortalama 100 kez yıkanıyor, ShineOn ile bu sayı 1'e iniyor.

Cam silmek için artık deterjan da kullanmaya gerek yok, son derece çevreci bir ürün.

Ürün şimdilik metre başı hesaba göre deterjanlardan pahalı.

Ürün iki aşamada uygulanıyor:
1- Cam önce özel bir sıvı ile tüm kirlerden arındırılıyor.
2- ShineOn'u bir kumaşla cama sürüp, kaplamayı oluşturuyorsunuz.

Kaplama titanyum dioksit içeriyor ve bu madde tozu yakmak için güneş enerijisini kullanıyor.
yağmur yağdığı zaman normal bir damla oluşacağına, damla yuvarlak bir hal alıp yol boyunca yanmış kiri topluyor.

Eğer yağmur yağmazsa, kir su dökülerek de alınıyor.

Nefesle Alınan Verem Aşışı

Yaygın olarak kullanılan verem aşışının ağızdan akciğerlere direk buhar olarak verilen yeni aerosol versiyonu, denek hayvanlarda geleneksel aşıdan daha fazla etki gösterdi. Bu gelişme bu hafta Proceedings of the National Academy of Sciences'ta yayınlandı.

Yılda 9 milyon kişi vereme yakalanmakta, bunlardan 2 milyonu ölmektedir.

Harvard Üniversitesi ve bir başka kar amacı gütmeyen MEND adlı şirketle beraber geliştirilen bu yeni aerosol aşışı düşük ücretli, iğnesiz, kararlı verem tedavisini oda sıcaklığında gerçekleştirebilir.

İlaç nanoparçacık teknolojisini kullanıyor ve etkisini aerosol teslimi ile gösteriyor. İlaç hayvanlara karşı testi başarı ile geçerse yöntem diğer hastalıklar için de denenecek.

Testlerde kullanılan vereme karşı çok hassas olan hintdomuzu. Aerosol aşısı ile tedavi gören hintdomuzlarında akciğer ve dalakta yüzde 1'den az bir yerde hastalığın etkisi gözlendi. Normal aşı yönteminde ise hastalık kendini akciğerlerde %5, dalakta %10 oranında gösterdi.

Aşının üretilme yöntemi süttozu üretimine benziyor. Sıvı haldeki aşı, bir gaz içerisinden geçiriliyor, mesela nitrojen, ve toz haline geliyor. Bu şekildeki aşıların, şimdikiler gibi soğuk bir ortamda saklanmasına gerek yoktur. Çok rahat bir şekilde aşılar her yere ulaştırılabilir. Bir de, şimdiki aşılar kullanılmadan önce suya ihtiyaç duymaktadır, bu işlem de yukarıdaki yöntemle kaldırılabilir.

2007 Marie Curie Ödülleri Sonuçları

Avrupa Birliği Bilim Ödülleri 3 daldan oluşuyor: Bilim İletişimi (Science Communication), Marie Curie, Descartes Ödülü.

2005'te Descartes ödülünü Ekmel Özbay almıştı.

Bu yıl Türkiye'den Marie Curie ödülünü Batu Erman aldı. Kendisini tebrik ediyoruz.

Amerika'da 17 yıl kaldıktan sonra Eylül 2004'te Türkiye'ye dönen Batu Erman, Sabancı Üniversitesi'ne girmiş. Türkiye'de daha önce olmayan bağışıklık sistemi bilimi (immunoloji) laboratuvarını kurmuş.

Marie Curie ödülü 2003'ten beri, belirli bir dalda seçkin tecrübeye ulaşmış bilim adamlarına veriliyor.

NANO 101 - Fullerenler

Fullerenler 1985'te Robert Curl, Harold Kroto ve Richard Smalley tarafından Sussex Üniversitesi ve Rice Üniversitesinde bulundu. Fullerenler bir karbon allotropu ailesidir. Richard Buckminster Fuller'a ithaf edildi. Küre yapılılara buckyball denir. Fullerenler tamamen karbon atomundan oluşur ve küre, ellipsoit (Dünya'yın şekline benzer) veya tüp şeklinde olabilir. Silindirik olanlarının ismi karbon nanotüptür. Yapısal olarak grafine benzerler; grafinler altıgen halkalara sahiptir, fullerenlerde beşgen halkalar da mevcuttur.



İlk bulunan fulleren C60'tır. (60 karbondan oluşan top) Fulleren saflaştırması kimyacılar için hala büyük bir sorun ve büyük ölçüde fulleren fiyatlarını bu süreç belirliyor. 10 gr %99.9 saflıktaki C60'ın bir gramı şu an için 55$, 10 gramı 450$. (Fulleren fiyatları için tıklayın.)Diğer fulleren örnekleri: yıldırımdan sonra oluşan iste saklanan C70, C76 ve C84 molekülleri.




Mart 2008'de fullerenlerin içinde ağırlıklarının %8'i kadar hidrojen depolayabilecekleri bulunmuştur. (1)

Fullerenler çok reaktif yapılardır.

Nanoteknoloji dalında fullerenlerin ısı direnci ve süperiletkenlik özellikleri üzerinde çok durulmaktadır. Ayrıca fullerenlerin molekül tanıma uygulamalarında da kullanılması düşünülmektedir; mesela HIV virüsü tesbiti için.

C60'ın fiziksel özellikleri:
Ağırlık bakımından yoğunluk: 1.72 g/cm3
Moleküler yoğunluk: 1.44 x 1021/cm3
İki karbon arası ortalama uzaklık: 1.44 Å
Dış Çap: 10.18 Å
Atom başı bağlanma enerjisi: 7.4 eV
Kaynama noktası: 800 K'da süblimleşiyor

Fullerenler bir çok çözücüde çözünürler. En yaygın olanları toluen ve karbon disülfittir. Bu sıvılarda çözüldüğü zaman saf Buckminsterfullerene mor rengi, C70 kırmızı kahverengi rengi alır. Fullerenler oda sıcaklığında bir çok çözücüde çözünebilen tek karbon allotropudur.

-Bir çok araştırma fullerenlerin zehirli olmadığını ispatlamıştır.

-Fulleren Kimyası adlı Kimya biliminin alt dalı vardır.
Top Fulleren Çeşitleri:
-Buckminsterfullerene
-Bor buckyball'u
Tüp Fulleren çeşitleri:
-Nanotomurcuk
-Nanotüp

Hercules Beetle'ın Renk Değiştirmesi

Dünya'daki en kuvvetli yaratık olan Hercules Beetle, renk değiştirme yeteneğine sahip. Bilim adamları bu değişimin nasıl gerçekleştiğini hala anlamış değil. New Journal of Physics dergisinde yayınlanan bir makale "akıllı malzemeler" tasarımı için bu böceğe mahsus koruyucu kabuğun yapısını incelemiş.

Hercules Beetle, kuvvetliliğin yanısıra (ağırlının 850 katı kadar yükü taşıyabiliyor), dış iskeletinin havanın nemine göre renk değiştirmesi de ilgi çekici. Havada nem oranı arttıkça kabuk yeşilden siyaha dönüyor.

Belçika'daki Namur Üniversitesi araştırmacıları tarama tünelleme mikroskopisi kullanarak bu değişime sebep olan yapıyı bulmaya çalışmışlar.

Işık ile yapının şöyle bir ilişkisi var: Su kabuğun porlarından içeri girince, siyah boyanmayı önleyici yapıları bozuyor.

Araştırmacılar deneyde kurutulmuş bir beetle kabuğu kulandılar. Beetle genelde Kolombiya, Venezüela, Peru, Ekvador, Bolivya ve Brezilya yağmur ormanlarında yaşıyor.

Beetle'ın neden renk değiştirdiği ise hala bilinmiyor; kimileri koruma amaçlı diyor - geceleyin daha nemli bir hava olduğu için, siyah renkte olmak daha avantajlı - , kimileri de geceleyin ısı almak için diyor.

Bu yapı taklit edilerek "akıllı malzeme" olarak nem sensörleri geliştirilebilir.

Acıtmayan İğne Geliyor!

Berlin'deki Capsulution Nanoscience AG şirketi, Tuebingen biyoteknoloji şirketi EMC microcollections GmbH and Charité - Universitätsmedizin Berlin ile 3 yıllık proje için ortaklık imzaladı. Amaç deriye sürülerek etkisini gösterecek aşı geliştirmek.

Böyle bir yöntem sayesinde iğneden sonra görülen enflamasyonlar, alerjiler, tek iğne kullanılmamasından bulaşan hastalıklar ve en önemlisi acıdığı için iğne olmak istemeyen çocuklar tarihe karışacak.

Sıfırdan Enzim Üretme

Protein sentezine doğru giderken, bilim adamları sıfırdan, belli bir kimyasal reaksiyonda katalizörlük yapabilen enzim ürettiler. Bu reaksiyonların (insan yapımı kimyasalları yıkma) doğal bir katalizörleri yok. "Bu gelişme varolmayan enzimleri oluşturabilmemizin mümkün olduğunu ispatlıyor" diyor Caltech Üniversitesi kimyasal mühendislik ve biyokimya profesörü Frances Arnold. Arnold araştırmayı yapan grubun içinde değil. Arnold yeni enzimleri protein tasarımının "kutsal kasesi" olarak adlandırıyor. Protein tasarımı zor bir iş, hele istediğiniz fonksiyonda protein tasarımı çok daha zor bir iş.David Baker ve çalışma arkadaşları (Washington Üniversitesi) karbon atomları arasındaki bağları bozan bir reaksiyon üzerine yoğunlaştılar. Eğer karbon bağlarını koparan ve birleştiren enzim yapılabilirse, zararlı maddeler, ilaçlar rahatlıkla parçalanabilir, yeni tip yakıtlar geliştirilebilir.

Grup öncelikle aktif cebi tasarladı. Aktif cep denen bölge reaksiyonun gerçekleştiği yer. Aktif cebin geometrisi ve kimyasal özellikleri o yüzden çok önemli.

Aktif cep tasarımından sonra, bu cep yapısına sahip protein üreten algoritmalar geliştirildi. Geliştirilen her protein kimyasal reaksiyona etkisi ve maddelerle ilişkisine göre sıralandı.
Bir sonraki adım seçilen proteinleri sentezlemekti. 72 tane seçilen protein için gen dizilimi oluşturuldu, daha sonra bakteriler kullanılarak proteinler üretildi. Her proteinin daha sonra karbon-karbon bağını yıkma reaksiyonundaki performansı gözlemlendi.
72 proteinden 32'si reaksiyonu hızlandırabildi. En verimlileri ise reaksiyonu 10.000 kat hızlandırdı. Grubun bir sonraki amacı kullandıkları algoritmayı iyileştirerek, varolan enzim seviyesinde üretim yapabilmek.
Araştırma Science dergisinde yayınlandı. Buradan ulaşabilirsiniz.
Bu araştırma protein tasarımında aslında bir ilk değil. İlk defa Steve Mayo, 2001'de enzim olmayan proteinleri enzime çevirdi. Şimdiki yöntemden fark, Mayo'nun varolan proteinleri başlangıç noktası olarak kullanmaması.

Nanoresimler


Nanoyüzük: atomik kuvvet mikroskop ucu kullanılarak 2 boyutlu elektron gazının (2DEG) yerel anot oksitlenmesi sonucu oluşan 4 terminalli bir nanoyüzük. Yükselmiş beyaz çizgiler 2DEG'i ihtiva eden heterojen bir yapı olan GaAlAs yüzeyindeki oksitleri temsil ediyor. Bu oksit çizgilerinin yükseklikleri ortalama 15 nm ve yüzeyin içine doğru giriyor ve elektron gazının orada hendekler oluşturuyor. Yüzüğün çapı yaklaşık 1 mikron. (Dr Andreas Fuhrer, Prof. Ensslin Nanofizik GrubuETH Zürih/İsviçre)




Antibiyotik peptitle tedaviden sonra insan alyuvarları:Phyllomelittin bir kurbağanın derisinden elde edilen tuhaf özelliklere sahip antibiyotik bir peptid. Antibiyotik, etkisini hücre zarını bozarak gösteriyor. Bu tür peptitlerin hücre zarına olan etkisini araştırma uzun bir süre AFM araştırmalarının kaynağı oldu. Yan taraftaki hücreler böyle bir deneyde kullanılmış. Peptid uygulandıktan sonra hücreler methanollu lamel üzerine konulup 5 dakika beklenmiş. Sarı yerler hücre zarının zarar gördüğü yerlere tekabül eddiyor. (Dr Luciano Paulino Silva, EMBRAPA Recursos Genéticos e biotecnología Brasilia/Brezilya)


Kök: Polyelektrolit molekülleri (PE) polimerle ve metallerle birleşebiliyor. Nanoseviye elektroniği için güzel dizilmiş PE moleküllerini çoğaltabilmek çok önemli. Bir çalışma grubu da bu amaç için yeni bir metod geliştirirken garip yapılarla karşılaşmışlar. Bu resim PE'nin hidrofobik bir yüzeyde emilmesini gösteriyor.(Mr. Konstantin Demidenok, Leibniz-Institut fur Polymer Forshung Dresden/Almanya)








Kuantum Ormanı: Si üzerinde GeSi kuantum noktaları, ortalama çap 70 nm, yükseklik 15 nm. (Mr Thorsten Dziomba.












NANO 101 - Nanomalzemeler

Nanomalzemeler nanoteknolojide kullanılan malzemelere verilen genel bir ad. Nanomalzeme bilimi ise malzemelerin nanoseviyede nasıl davrandıklarını incelyen bilim dalı.

Nanomalzemelerin alan-hacim oranlarının yüksek olması yeni uygulamalara kapı açıyor. Örneğin mikroseviyede gözlenmeyen katalik özellik, nanoseviyede açığa çıkıyor. Kuantum etkisi olarak da biliniyor. Bu durum da biomalzemeler uygulamalarını etkiliyor.

Nanoseviyeye indirilince malzemelerin fiziksel özellikleri değişiyor.
Bakır: nanoseviyede saydam
Platinyum: nanoseviyede katalitik, normalde inert
Silikon: makroseviyede yalıtkan iken nanoseviyede iletken
makroseviyede kırılgan iken nanosseviyede sünek
Altın: normalde hiç reaksiyona girmez iken, nanoseviyede çok aktif bir element

Nanoteknoloji malzemelerin bu alışılmadık özelliklerini kullanarak yeni aygıt ve malzeme geliştirilmesidir.

Bir Sert, Bir Yumuşak Olabilen Madde



Case Western Üniversitesi araştırmacıları deniz hıyarlarından esinlenerek yapılmış ve hızlı bir biçimde sert ve yumuşak hal alabilen bir biopolimer ürettiler. Yeni malzeme su içeren bir çözücü varlığında yumuşuyor, sıvı uçup gidince tekrar 1000 kat sertleşiyor. Christoph Weder, makromoleküler bilim ve mühendisliği araştırmacısı ve profesörü, bu malzemenin, uzun süre beyin aktivitesini kaydedecek elektrod tasarımı için faydalı olacağını düşünüyor. Şimdi kullanılan elektrotlar metal olduğu için uzun bir süre vücutta kalınca beyine zarar veriyor.

Deniz hıyarlarının vücudu tehlike olmadığı zaman yumuşak, tehlike geldiği zaman ise sert. Üretilen malzeme yumuşak haldeyken lastik, sert halde iken CD gibi oluyor.

Bu malzeme kullanılarak üretilen elektrodlar beyinde ilerlerken bir sinir sıvısına rastgeldiği zaman yumuşayıp, zarar vermeyebilir.


[ Düzenlendi 14 Apr 08 saat: 16:19 ]

BS: Başkent University-Biomedical Engineering
MS: Bilkent University-UNAM-Materials Science and Nanotechnology
PhD: University of California-Los Angeles (UCLA)-Biomedical Engineering

Başa dön


Website
 

Hızlı Geçiş:     Başa dön

Bu konuyu uzaktan oku: rss 0.92 Bu konuyu uzaktan oku: rss 2.0 Bu konuyu uzaktan oku: RDF
Powered by e107 Forum System
e107 CMS sistemi kulanılarak yapılmıştır ve yayınlanan materyaller GNU Genel Kamu Lisansı ile korunmaktadır.

Theme created by Free-Source.net
Biyomedikal Tags

Biyomedikal Nedir   biyomedikal sirketleri   kta   gebelik   ethylene oxide sterilization   notlar   makine   performance specifications   gerilim   hastane   krypton   Işıkla Bilgi İletimi   tıbbi cihaz bakım onarım   avantaj   elektronik devreler   ophthalmic   character behavior   atomic structure   sistemi   medikal cihaz   stent   self test   ameliyat   Radyoloji   Biyomedikal proje   biyomedikal sirket   ultrasonik   sized computers   biyomedikal eleman   biyomedikal staj   bbi   Nanoteknoloji Nedir   biomedical materials   biyomedikal servis manueli   kangazi cihazi   vhf   cerrahi   transduser   biyomedikal is arama   anolog   rapidshare   Santrüfüj   akustik   uploaded   purkinje   web sitesi açtıracam   behcet disease   biyomedikal ebook   ultroson   budala   biomedical photonics handbook   tiroid   m elektronik   paralel   ege biyomedikal   molecule   helium neon   biyomedikal makale   bunu   Nanoteknoloji-Anadolu Üniversitesi   TIBBİ GÖRÜNTÜLEME   qualified medical   analiz   court decision   Nanoteknoloji   recent developments   steve jobs   clinical information systems   english isbn   Yapay Sinir Ağları   billable hours   molecular imaging   angelous   membran   Biyomedikal   biyomedikal turkiye   kimyasal madde   biyomedikal mühendisliği   biyomedikal iş   glass corrosion   biyomedikal bolumu   sterilazyon   ultrasonografi   extension cables   dopler   dicom   Lazerler   medikal fuar   Gama Kamera   kanallar   Acıbadem Hastanesi biyomedikal   tens cıhaz   dr lee   information technology   enzim   Respiratory   PASC   onarımı   Medicine   adobe   biyomedkal is   ritim   vapor density   arterial doppler   nanoteknoloji nedir?   Biyomedikal Cihaz   elektronik devre   biyomedikal teknisyeni   biomedical sensors   doktorlar   Elektronik   hastal   electrode   biyomedikal muhendisi   tipsozlugu   myo askerlik durumu   myo elektrik   laboratuar cihaz   kanm   elektro   ananda   devre   endoskopi   biyomedikal insan kaynaklari   konvertor   neonatal patients   Hastabaşı   doppler   Biyomedikal cihaz teknikerliği   myo elektrod   paraf   biyomedikal cihaz teknolojisi nedir?   baskent biyomedikal   biyomedikal fuari   kısa dönem askerlik   biomedical engineers   Tomografide kanser riski   biyomedikal fuar   recin   Steteskop   biyomedikal tez   atomic force microscope   Defibrator   istanbul biyomedikal   biyomedikal bölümü   kamera   Dikey Geçiş   uhf   Hastabaşı monitör onarımı   management flow   ba lay   olsun   yans   belediye anons sistemi   dummies   kontrol sistemleri   Debimetre   organic solids   biyomedikal fuarı   multilayer perceptron   flash   commercialization   Biyomedikal Cihazlar   medikal serhat   diyot   Acıbadem Hastanesi iş   kangazı cihazı   medical diagnostic tools   DİCOM   Sintigrafi   Cami ses sistemi   antijen   input boxes   kullan   steren   esnas   insan kaynaklari   biomedikal is   ecerkan@gmail.com   tens   Medikal Lazerler   extrasystoles   biotech   sanayi   zamana   dalgan   frekans   bakteri   lamak   protozoa   kalp   Dikey Geçiş Sistemi'nde değişiklik..   Ventilatör   Triturus Modül Ayarları   biomedikal teknikeri   dikey gecis   Defibrilatör   biyomedikal is ara   Polarografi Cihazı   İstanbul Üniversitesi   fireworks   HEART FAILURE   bilgisayarlar   anatomi   zden   tıbbi cihaz onarım   opamp   service diagnostics   Fakoemilsifikasyon   Devre Analizi   ingilizce   Biomedical Engineering   hasta başı monitörleri   abrasion   programlar   biyomedikal kitap   aberration   e107 Forum Teşekür Eklentisi   biyomedikal cihaz teknolojisi nedir   Acıbadem Hastanesi is   biomedical turkey   Medicine ebook   Acıbadem Hastanesi Biyomedikal Teknisyeni Arıyor   radyografi Pozisyonlar   error codes   ultrasound   ekg   rezonans   medikal cihaz tamiri   biomedical research   biyomedikal kariyer   ethics   hammacher   narak   mikro eliza   mekanik   rmada   Sintigrafi sistemi   medikal   HASTABAŞI   medikal şirket sitesi   tıbbi cihaz fuarı   web sitesi kurulumu   biyomedikal is   medikal fuari   eleman   microbiologist   tibbi cihaz bakim   elektrik   spektrofotometre   service capabilities   iMMuNOGENETiK   medikal site   Tıbbi cihazlar tamiri   Tıpta Son   c clark   Hastabasi   yeditepe biyomedikal   Medikal Araçların Tanımı   laboratuar cihazlari   biyomedikal nedir?   enormous growth   Electronic Stethoscope   polar molecule   tansiyon   indesign   pahal   Nanoteknoloji Videoları   analog   Yavuz Nuri Ertas   bedsite   ventilator   daha   Tıbbi cihazlar onarımı   tibbi cihaz onarim   DICOM NEDIR   bedsite monitor   Kan Sayım Cihazı   approved products   biyomedikal muhendisligi   iki yıllıkların askerlik durumu   ba lam   Teknoloji   hastabaşı monitörü   medikal fuarı   cristian doppler   Medikal Teknoloji Biyomedikal Biomedical Elektroni   tıbbi cihaz bakım   bıtırme odevi   knowledge management   kavu   nanoscience   ndan daha fazla   işlemsel Yukseltecler   matris   Yasin Doruk Cagan   biyomedikal staj raporu   biomedical technology and devices handbook   experienced professionals   Biyomedikal Teknikeri   mantar   faz   sst   anjiyo   dreamweaver   fonksiyonlar   m servis   Merkezi ezan vaaz sistemi   piller   power generators   akdeniz biyomedikal   biomedical service manuel   Matlab   katarakt   Hastabasi Monitoru   mamografi   hemogram cihazi   organic solvents   biyomedikal teknik servis   sirketime site   vita x   biotechnology   puritan bennett   Bilgisayarlı Tomografi   cochlear implant   biomedikal   hayati   Tıpta Son Yenilikler   Dijital Steteskop   radan   biomedikal cihaz   Medikal kalibrasyon   nihon kohden   MONİTÖRÜ   Biyoteknoloji   Pnömatik   dicom sunum   Ultrason   renkli doppler   Tıbbi cihazlar kalibrasyon   radyo vericileri   enerji   investors business   biomedical applications   Biomedical   tsr   biyomedikal muhendisligi nedir   biomedical image   ECG meter   bacterial strain   12v dc   Medikal cihazlar onarımı   representative   elektrik elektronik   physiologic data   temizlik   biyomedikal servis   vent   healthcare knowledge   TIBBi CiHAZLARIN TEMEL KAVRAMLARI   nanotechnology   marmara biyomedikal   doku   tomografi   defibrilator   ac power   hastabaşı mönitörü şeması   kontrol   pankreas   signals   hepatit   kristal   biomedikal engineer   standart   Nanoteknoloji Videolari   flowmetre   medikal ebook   Cep Telefonlarının Elektromanyetik Etkileri   yeni bir   biyomedikal cihaz teknolojisi   resistance temperature detectors   antenler   Elektronik kart tamiri   image processing   benzer   temel elektronik   Rontgen   Kadir Guler   test c   diyaliz cihazi   biyomedikal sozlugu   leland   common myths   contact   BİYOMEDİKAL MÜHENDİS   Otomatik Film Banyo Cihazı   biyomedikal odev   Elektroensefalografi   yazılım   kal   Hastabaşı monitör tamiri   kontroll   tibb   kisa donem askerlik   pacemaker   processes   larson   geli