| Biyomedikal Mühendisliği ve Biyomedikal Cihaz Teknolojisi :: Forum :: Elektronik Teknolojisi :: Elektronik ile ilgili Makaleler - Sorunlar - Çözümler |
|
<< Önceki konu | Sonraki Konu >> |
| Dijital saat devresi!!! | ||
|
Moderatorler: Yasin Çağan, yavuznuri, Kadir
|
| Yazar | Mesaj | ||
| Kadir |
| ||
Site Yöneticisi![]() ![]() Kayıtlı Üye #787 Kayıt Tarihi: 02 Dec 06 saat: 04:41Üniversite:: Gazi Üniversitesi Mesaj Sayısı: 425 25 kez 21 mesajda teşekür aldı | bana dijital saat devresi lazım internette bir kaç tane var buldum fakat tam olarak ne olduğunu bilmediğim için buradan fikirlerinizi bekliyorum... benim aradağım dijital saatte 1 hertz lik tetikleme sinyali ürettilecek, saat, dakika ve saniye için ayrı ayrı mod değeri hesaplanacak ve lojik şeması çizilecek.... bu konuda fikirlerinizi bekliyorum nasıl yapılır ne olması gerekir...Fikirlerinizi aldıktan sonra bulduğum kanynakları kullanmam daha kolay olacaktır... teşekkürler... "EVERYTHING FOR BIOMEDICAL" Gazi Üniversitesi Elektronik Öğretmenliği 4. sınıf öğrencisi | ||
| Başa dön |
| ||
| Yasin Çağan |
| ||
Site Kurucusu![]() ![]() Kayıtlı Üye #1 Kayıt Tarihi: 04 Dec 05 saat: 12:18Üniversite:: Marmara Üniversitesi - Anadolu Üniversitesi Mesaj Sayısı: 579 21 kez 20 mesajda teşekür aldı | vay be lisdeyken ne çok uğraşmıştık bu devreyle bitirme projesiydi galiba bitirip çalıştırıp hocaya götürdük sonra fişe taktık alet kutulu filandı o kadar zaman harcamıştım sonra çalışmadı hocanın karşısında rezil olmuştuk Allah tan hoca iyi not verdi yinede | ||
| Başa dön |
| ||
| Kadir |
| ||
Site Yöneticisi![]() ![]() Kayıtlı Üye #787 Kayıt Tarihi: 02 Dec 06 saat: 04:41Üniversite:: Gazi Üniversitesi Mesaj Sayısı: 425 25 kez 21 mesajda teşekür aldı | o çok oluyor abi bende de ben mesela kaç kişiye devresini yapıyorum hepsi takır takır çalışıyor ama sen kendi devreni hocaya götürüyorsun devre de tık yok...Bazen emreye soruyorum olum diyor şuraya lehim i unutmuşsun diyor kafa uçuyor artık tabi:):):) allahtan dediğin gibi hocalar biliyorlar lehimlere falan biraz fazla not verip notunu düşürmüyorlar:):):) [ Düzenlendi 03 Jan 08 saat: 13:48 ] "EVERYTHING FOR BIOMEDICAL" Gazi Üniversitesi Elektronik Öğretmenliği 4. sınıf öğrencisi | ||
| Başa dön |
| ||
| Yasin Çağan |
| ||
Site Kurucusu![]() ![]() Kayıtlı Üye #1 Kayıt Tarihi: 04 Dec 05 saat: 12:18Üniversite:: Marmara Üniversitesi - Anadolu Üniversitesi Mesaj Sayısı: 579 21 kez 20 mesajda teşekür aldı | http://www.antrak.org.tr/gazete/102003/murat_zengin.htm burda buldum birde eprojede var | ||
| Başa dön |
| ||
| Kadir |
| ||
Site Yöneticisi![]() ![]() Kayıtlı Üye #787 Kayıt Tarihi: 02 Dec 06 saat: 04:41Üniversite:: Gazi Üniversitesi Mesaj Sayısı: 425 25 kez 21 mesajda teşekür aldı | abi bu yolladığın projeleri bende buldum benim istediğim yukarıda da yazıyor; ben bunu yapmayacam (zaten yapıyoruz bunları) sadece bu dijital saat devresini yazılı olarak sunacam, ayrıntılar yukarıda yazıyor bir hertz lik tetikleme vs.. olacak bu konularada sizden fikir istiyorum nasıl olur diye ben daha sonra o devreleri kullanarak sunumu yapacağım... "EVERYTHING FOR BIOMEDICAL" Gazi Üniversitesi Elektronik Öğretmenliği 4. sınıf öğrencisi | ||
| Başa dön |
| ||
| yavuznuri |
| ||
Site Ana Yöneticisi![]() ![]() Kayıtlı Üye #4 Kayıt Tarihi: 31 Dec 05 saat: 02:45Üniversite:: UCLA (University of California-Los Angeles) Mesaj Sayısı: 922 26 kez 25 mesajda teşekür aldı | kritk nokta zaten 1 hz lik sinyalin üretilmesi..bunu gerek osilatör gerek multivibratör gerekse bazı kristaller yardımıyla yapabilirsin ama ben de zamanında 555 entegresiyle 1 hz lik sinyal üretmekle uğraşmıştım hiç bi zaman tam 1 üretememişti..bana kalırsa kristalleri incele sen..zaten rapor olarak sunacaksın pek bir maliyeti yok..;) BS: Başkent University-Biomedical Engineering MS: Bilkent University-UNAM-Materials Science and Nanotechnology PhD: University of California-Los Angeles (UCLA)-Biomedical Engineering | ||
| Başa dön |
| ||
| yavuznuri |
| ||
Site Ana Yöneticisi![]() ![]() Kayıtlı Üye #4 Kayıt Tarihi: 31 Dec 05 saat: 02:45Üniversite:: UCLA (University of California-Los Angeles) Mesaj Sayısı: 922 26 kez 25 mesajda teşekür aldı | http://www.teknomerkez.net/makale.asp?konu=211 http://www.teknomerkez.net/makale.asp?konu=163 gözat.. BS: Başkent University-Biomedical Engineering MS: Bilkent University-UNAM-Materials Science and Nanotechnology PhD: University of California-Los Angeles (UCLA)-Biomedical Engineering | ||
| Başa dön |
| ||
| Kadir |
| ||
Site Yöneticisi![]() ![]() Kayıtlı Üye #787 Kayıt Tarihi: 02 Dec 06 saat: 04:41Üniversite:: Gazi Üniversitesi Mesaj Sayısı: 425 25 kez 21 mesajda teşekür aldı | yavuz abi teşekkürler bilgiler için onlar elimde mevcut zaten fakat bu saniye dakika ve saat için ayrı ayrı mod ayarı deniyor bundan kasıt nedir..? ben mod kavramını ve bunu kullanarak sayıcı tasarımını yapıyorum ama saat ve dakika için biraz karışık geldi asıl merak edilen konu bu... öteki yandan 1hertz lik sinyal işi devresi her yerde var sen de vermişsin ama işte benim merak ettiğim mod ayarları... teşekkürler! "EVERYTHING FOR BIOMEDICAL" Gazi Üniversitesi Elektronik Öğretmenliği 4. sınıf öğrencisi | ||
| Başa dön |
| ||
| Türkyılmaz |
| ||
![]() Kayıtlı Üye #2138 Kayıt Tarihi: 04 Jan 08 saat: 16:44Üniversite:: Ege üniversitesi Mesaj Sayısı: 1 0 kez 0 mesajda teşekür aldı | Arkadaşım bu frekans aralığını en güzel Pıc16f84 kullanarak yaparsın. "Başarısızlığın 40 bin nedeni olabilir ama mazereti olamaz." | ||
| Başa dön |
| ||
Ondan istanbulla ilgili haberler daha çok dikkat çekiyor