Forum
Moderatorler: Yasin Çağan, yavuznuri, Kadir
Yazar Mesaj
Kadir
03 Jan 08 saat: 06:09
Site Yöneticisi

Kayıtlı Üye #787

Üniversite:: Gazi Üniversitesi
25 kez 21 mesajda teşekür aldı
bana dijital saat devresi lazım internette bir kaç tane var buldum fakat tam olarak ne olduğunu bilmediğim için buradan fikirlerinizi bekliyorum...

benim aradağım dijital saatte 1 hertz lik tetikleme sinyali ürettilecek, saat, dakika ve saniye için ayrı ayrı mod değeri hesaplanacak ve lojik şeması çizilecek....

bu konuda fikirlerinizi bekliyorum nasıl yapılır ne olması gerekir...Fikirlerinizi aldıktan sonra bulduğum kanynakları kullanmam daha kolay olacaktır...

teşekkürler...

"EVERYTHING FOR BIOMEDICAL"

Gazi Üniversitesi
Elektronik Öğretmenliği
4. sınıf öğrencisi

Başa dön

Website
Yasin Çağan
03 Jan 08 saat: 13:37
Site Kurucusu

Kayıtlı Üye #1

Üniversite:: Marmara Üniversitesi - Anadolu Üniversitesi
21 kez 20 mesajda teşekür aldı
vay be lisdeyken ne çok uğraşmıştık bu devreyle bitirme projesiydi galiba bitirip çalıştırıp hocaya götürdük sonra fişe taktık alet kutulu filandı o kadar zaman harcamıştım sonra çalışmadı hocanın karşısında rezil olmuştuk Allah tan hoca iyi not verdi yinede

ilk yap, en iyisini yap , herşey değişsin

Başa dön

Website
Kadir
03 Jan 08 saat: 13:47
Site Yöneticisi

Kayıtlı Üye #787

o çok oluyor abi bende de ben mesela kaç kişiye devresini yapıyorum hepsi takır takır çalışıyor ama sen kendi devreni hocaya götürüyorsun devre de tık yok...Bazen emreye soruyorum olum diyor şuraya lehim i unutmuşsun diyor kafa uçuyor artık tabi:):):)

allahtan dediğin gibi hocalar biliyorlar lehimlere falan biraz fazla not verip notunu düşürmüyorlar:):):)

[ Düzenlendi 03 Jan 08 saat: 13:48 ]

Gazi Üniversitesi
Elektronik Öğretmenliği
4. sınıf öğrencisi

Başa dön

Website
Yasin Çağan
03 Jan 08 saat: 13:50
Site Kurucusu

Kayıtlı Üye #1

Üniversite:: Marmara Üniversitesi - Anadolu Üniversitesi
21 kez 20 mesajda teşekür aldı
http://www.antrak.org.tr/gazete/102003/murat_zengin.htm
burda buldum birde eprojede var

ilk yap, en iyisini yap , herşey değişsin

Başa dön

Website
Kadir
03 Jan 08 saat: 13:54
Site Yöneticisi

Kayıtlı Üye #787

abi bu yolladığın projeleri bende buldum benim istediğim yukarıda da yazıyor; ben bunu yapmayacam (zaten yapıyoruz bunları) sadece bu dijital saat devresini yazılı olarak sunacam, ayrıntılar yukarıda yazıyor bir hertz lik tetikleme vs.. olacak bu konularada sizden fikir istiyorum nasıl olur diye ben daha sonra o devreleri kullanarak sunumu yapacağım...

Gazi Üniversitesi
Elektronik Öğretmenliği
4. sınıf öğrencisi

Başa dön

Website
yavuznuri
03 Jan 08 saat: 14:56
Site Ana Yöneticisi

Kayıtlı Üye #4

Üniversite:: UCLA (University of California-Los Angeles)
26 kez 25 mesajda teşekür aldı
kritk nokta zaten 1 hz lik sinyalin üretilmesi..bunu gerek osilatör gerek multivibratör gerekse bazı kristaller yardımıyla yapabilirsin ama ben de zamanında 555 entegresiyle 1 hz lik sinyal üretmekle uğraşmıştım hiç bi zaman tam 1 üretememişti..bana kalırsa kristalleri incele sen..zaten rapor olarak sunacaksın pek bir maliyeti yok..;)

BS: Başkent University-Biomedical Engineering
MS: Bilkent University-UNAM-Materials Science and Nanotechnology
PhD: University of California-Los Angeles (UCLA)-Biomedical Engineering

Başa dön

Website
yavuznuri
03 Jan 08 saat: 15:01
Site Ana Yöneticisi

Kayıtlı Üye #4

Üniversite:: UCLA (University of California-Los Angeles)
26 kez 25 mesajda teşekür aldı
http://www.teknomerkez.net/makale.asp?konu=211
http://www.teknomerkez.net/makale.asp?konu=163

gözat..

BS: Başkent University-Biomedical Engineering
MS: Bilkent University-UNAM-Materials Science and Nanotechnology
PhD: University of California-Los Angeles (UCLA)-Biomedical Engineering

Başa dön

Website
Kadir
04 Jan 08 saat: 08:45
Site Yöneticisi

Kayıtlı Üye #787

yavuz abi teşekkürler bilgiler için onlar elimde mevcut zaten fakat bu saniye dakika ve saat için ayrı ayrı mod ayarı deniyor bundan kasıt nedir..?
ben mod kavramını ve bunu kullanarak sayıcı tasarımını yapıyorum ama saat ve dakika için biraz karışık geldi asıl merak edilen konu bu...
öteki yandan 1hertz lik sinyal işi devresi her yerde var sen de vermişsin ama işte benim merak ettiğim mod ayarları...

teşekkürler!

Gazi Üniversitesi
Elektronik Öğretmenliği
4. sınıf öğrencisi

Başa dön

Website
Türkyılmaz
04 Jan 08 saat: 17:05
Kayıtlı Üye #2138

Üniversite:: Ege üniversitesi
0 kez 0 mesajda teşekür aldı
Arkadaşım bu frekans aralığını en güzel Pıc16f84 kullanarak yaparsın.

"Başarısızlığın 40 bin nedeni olabilir ama mazereti olamaz."
Başa dön

Hızlı Geçiş:     Başa dön

Bu konuyu uzaktan oku: rss 0.92 Bu konuyu uzaktan oku: rss 2.0 Bu konuyu uzaktan oku: RDF
Powered by e107 Forum System
e107 CMS sistemi kulanılarak yapılmıştır ve yayınlanan materyaller GNU Genel Kamu Lisansı ile korunmaktadır.

Theme created by Free-Source.net
Biyomedikal Tags

service diagnostics   input boxes   konvertor   recin   atomic structure   information technology   Ventilatör   biomedikal   ultrasound   kontrol sistemleri   Nanoteknoloji Videoları   web sitesi açtıracam   power generators   Defibrator   biotech   leland   biomedical turkey   dicom   biyomedikal tez   healthcare knowledge   biyomedikal kitap   faz   biyomedikal fuari   Dikey Geçiş   radan   Acıbadem Hastanesi Biyomedikal Teknisyeni Arıyor   ultrasonik   medikal site   mamografi   enormous growth   adobe   piller   tibbi cihaz onarim   paraf   Ultrason   bilgisayarlar   Gama Kamera   DICOM NEDIR   temel elektronik   membran   Medikal Araçların Tanımı   devre   dr lee   spektrofotometre   biyomedikal staj raporu   bacterial strain   biyomedikal muhendisligi nedir   ege biyomedikal   tıbbi cihaz onarım   opamp   Tıbbi cihazlar kalibrasyon   diyot   Rontgen   medikal cihaz tamiri   rapidshare   hepatit   frekans   yans   rmada   investors business   Sintigrafi   ventilator   radyografi Pozisyonlar   nanoteknoloji nedir?   myo askerlik durumu   Tıpta Son   organic solvents   Medikal Teknoloji Biyomedikal Biomedical Elektroni   Debimetre   Yasin Doruk Cagan   HEART FAILURE   sterilazyon   antenler   mekanik   indesign   vapor density   ameliyat   Acıbadem Hastanesi is   performance specifications   extrasystoles   transduser   Sintigrafi sistemi   biyomedikal ebook   tomografi   tibbi cihaz bakim   management flow   kta   Pnömatik   Tıpta Son Yenilikler   biyomedikal fuarı   ananda   Bilgisayarlı Tomografi   paralel   kisa donem askerlik   ECG meter   tipsozlugu   biomedical image   purkinje   abrasion   Biomedical Engineering   Nanoteknoloji-Anadolu Üniversitesi   Acıbadem Hastanesi biyomedikal   ultrasonografi   olsun   Matlab   experienced professionals   tibb   doktorlar   temizlik   vita x   court decision   yazılım   sanayi   analog   kavu   cochlear implant   analiz   Tıbbi cihazlar onarımı   ba lay   antijen   representative   tiroid   Triturus Modül Ayarları   vhf   nanoscience   medikal fuar   tansiyon   Hastabaşı monitör tamiri   biomedical sensors   bbi   12v dc   ingilizce   krypton   radyo vericileri   multilayer perceptron   e107 Forum Teşekür Eklentisi   kristal   uhf   medikal   TIBBİ GÖRÜNTÜLEME   protozoa   Radyoloji   doku   elektro   Biyoteknoloji   hayati   bedsite monitor   resistance temperature detectors   Tıbbi cihazlar tamiri   anjiyo   anatomi   notlar   physiologic data   matris   ecerkan@gmail.com   pahal   medikal şirket sitesi   biomedical technology and devices handbook   pacemaker   steren   medikal fuari   biyomedikal is   zamana   MONİTÖRÜ   tens cıhaz   molecular imaging   medikal fuarı   yeditepe biyomedikal   polar molecule   tens   Medicine ebook   biyomedikal odev   larson   Biyomedikal cihaz teknikerliği   approved products   Biomedical   service capabilities   biyomedikal is arama   makine   biyomedikal sirketleri   ethylene oxide sterilization   biyomedikal fuar   biomedical service manuel   biotechnology   biomedical engineers   myo elektrik   Medikal cihazlar onarımı   Hastabaşı   zden   akdeniz biyomedikal   Respiratory   self test   dopler   enerji   sst   Hastabasi   stent   biyomedikal kariyer   sized computers   rezonans   flowmetre   biyomedikal cihaz teknolojisi   onarımı   kamera   kimyasal madde   Fakoemilsifikasyon   Defibrilatör   Dikey Geçiş Sistemi'nde değişiklik..   extension cables   kontrol   Polarografi Cihazı   dreamweaver   nihon kohden   helium neon   İstanbul Üniversitesi   BİYOMEDİKAL MÜHENDİS   biomedical materials   Steteskop   kangazi cihazi   signals   Elektronik kart tamiri   dicom sunum   Kan Sayım Cihazı   TIBBi CiHAZLARIN TEMEL KAVRAMLARI   hastane   kalp   Biyomedikal Cihazlar   hastabaşı mönitörü şeması   belediye anons sistemi   hastal   image processing   uploaded   katarakt   qualified medical   Elektronik   tıbbi cihaz fuarı   eleman   Cep Telefonlarının Elektromanyetik Etkileri   biyomedikal bolumu   cristian doppler   biyomedikal insan kaynaklari   biyomedikal servis manueli   test c   flash   Yapay Sinir Ağları   standart   biomedical applications   elektronik devreler   ritim   daha   neonatal patients   molecule   baskent biyomedikal   electrode   DİCOM   mantar   dikey gecis   Teknoloji   Biyomedikal Cihaz   biyomedikal cihaz teknolojisi nedir   fonksiyonlar   billable hours   c clark   Medicine   error codes   biyomedikal sozlugu   commercialization   character behavior   Hastabaşı monitör onarımı   anolog   marmara biyomedikal   biomedikal engineer   biyomedikal muhendisi   medikal cihaz   renkli doppler   ekg   Biyomedikal   biyomedikal muhendisligi   ophthalmic   Nanoteknoloji   biyomedikal teknik servis   common myths   hasta başı monitörleri   m elektronik   vent   Tomografide kanser riski   PASC   pankreas   kanm   bıtırme odevi   iMMuNOGENETiK   Işıkla Bilgi İletimi   Dijital Steteskop   kullan   biyomedikal mühendisliği   enzim   nanotechnology   laboratuar cihazlari   behcet disease   gerilim   HASTABAŞI   web sitesi kurulumu   endoskopi   akustik   Hastabasi Monitoru   microbiologist   ultroson   processes   bunu   biomedikal is   aberration   angelous   biyomedikal staj   biomedikal cihaz   hastabaşı monitörü   ndan daha fazla   kontroll   biyomedikal cihaz teknolojisi nedir?   Nanoteknoloji Videolari   biyomedikal is ara   biomedical research   glass corrosion   clinical information systems   kal   ba lam   kanallar   organic solids   işlemsel Yukseltecler   elektronik devre   hammacher   atomic force microscope   m servis   diyaliz cihazi   arterial doppler   laboratuar cihaz   Otomatik Film Banyo Cihazı   istanbul biyomedikal   biyomedikal bölümü   ethics   cerrahi   Biyomedikal proje   biyomedikal sirket   Medikal Lazerler   Merkezi ezan vaaz sistemi   avantaj   puritan bennett   Santrüfüj   bakteri   defibrilator   biomedical photonics handbook   myo elektrod   sirketime site   Biyomedikal Teknikeri   lamak   tsr   medikal ebook   benzer   budala   Devre Analizi   biyomedkal is   recent developments   programlar   kangazı cihazı   Lazerler   esnas   biyomedikal iş   biomedikal teknikeri   kısa dönem askerlik   biyomedikal teknisyeni   iki yıllıkların askerlik durumu   biyomedikal nedir?   Electronic Stethoscope   Yavuz Nuri Ertas   dalgan   elektrik   steve jobs   insan kaynaklari   doppler   Cami ses sistemi   tıbbi cihaz bakım onarım   elektrik elektronik   Biyomedikal Nedir   biyomedikal makale   fireworks   biyomedikal servis   hemogram cihazi   ac power   english isbn   medikal serhat   Elektroensefalografi   Acıbadem Hastanesi iş   gebelik   narak   mikro eliza   bedsite   medical diagnostic tools   contact   sistemi   dummies   knowledge management   tıbbi cihaz bakım   geli   yeni bir   biyomedikal eleman   biyomedikal turkiye   Nanoteknoloji Nedir   Medikal kalibrasyon   Kadir Guler