| Biyomedikal Mühendisliği ve Biyomedikal Cihaz Teknolojisi :: Forum :: Bilimsel Konular - Sohbet - Mesajlaşma Ve İletişim :: Gülmece,Haberleşme, Duyuru ve Yorum |
|
<< Önceki konu | Sonraki Konu >> |
| Coca-Cola analizinden alkol çıktı | ||
| Sayfaya git << | |
|
Moderatorler: Yasin Çağan, yavuznuri, Kadir
|
| Yazar | Mesaj | ||
| yavuznuri |
| ||
Site Ana Yöneticisi![]() ![]() Kayıtlı Üye #4 Kayıt Tarihi: 31 Dec 05 saat: 02:45Üniversite:: UCLA (University of California-Los Angeles) Mesaj Sayısı: 922 26 kez 25 mesajda teşekür aldı | rasim alemsin yavv, yok alkolle yıkanmışmış da daha neler senin hayal gücün çok iyi anlaşılan sizde başka cola için kardeşim! BS: Başkent University-Biomedical Engineering MS: Bilkent University-UNAM-Materials Science and Nanotechnology PhD: University of California-Los Angeles (UCLA)-Biomedical Engineering | ||
| Başa dön |
| ||
| hipokrat |
| ||
![]() Kayıtlı Üye #1331 Kayıt Tarihi: 23 Mar 07 saat: 08:30Üniversite:: Mimar Sinan ATL Mesaj Sayısı: 22 0 kez 0 mesajda teşekür aldı | Coca cola kadar lanet bısı yok ama mıllet bunun farkında deıl benım kuzen her gun 1 lıtre kola ıcıyormus kucukken dıslerınde kocaman kocaman delıkler acılmıs sımdı hergun 5 dk boyunca dıslerını fırcalıyor kapanmıs ama sonucta onun etkısı hala onda!!! o yuzden halkı bılınclendırmek lazım !!!!!!! | ||
| Başa dön |
| ||
| rasim yildirim |
| ||
ryildirim03![]() Kayıtlı Üye #136 Kayıt Tarihi: 12 Mar 06 saat: 07:52Üniversite:: 9 eylül Mesaj Sayısı: 265 10 kez 10 mesajda teşekür aldı | senin yiyeninkinde porçöz vardır | ||
| Başa dön |
| ||
| gulfem |
| ||
![]() Kayıtlı Üye #1354 Kayıt Tarihi: 30 Mar 07 saat: 04:33Üniversite:: Marmara Üniv. Mesaj Sayısı: 5 0 kez 0 mesajda teşekür aldı | Arkadaşlar kolada bulunan alkol etil alkoldür. Alkol denince hemen akla sarhoşluk ve bağımlılık yapması geliyor ama böyle bir şey yok. İnanmayın. | ||
| Başa dön |
| ||
| rasim yildirim |
| ||
ryildirim03![]() Kayıtlı Üye #136 Kayıt Tarihi: 12 Mar 06 saat: 07:52Üniversite:: 9 eylül Mesaj Sayısı: 265 10 kez 10 mesajda teşekür aldı | bizde ondan bahsediyoruz zaten onlar olayın espirisi aba altından sopa gösteriyotuz | ||
| Başa dön |
| ||
| gulfem |
| ||
![]() Kayıtlı Üye #1354 Kayıt Tarihi: 30 Mar 07 saat: 04:33Üniversite:: Marmara Üniv. Mesaj Sayısı: 5 0 kez 0 mesajda teşekür aldı | o zaman coca cola içmeye devam arkadaşlar | ||
| Başa dön |
| ||
| gulfem |
| ||
![]() Kayıtlı Üye #1354 Kayıt Tarihi: 30 Mar 07 saat: 04:33Üniversite:: Marmara Üniv. Mesaj Sayısı: 5 0 kez 0 mesajda teşekür aldı | ama durum dediğiniz gibiyse aba altından niye sopa gösteriyorsunuz onu anlamadım | ||
| Başa dön |
| ||
| yavuznuri |
| ||
Site Ana Yöneticisi![]() ![]() Kayıtlı Üye #4 Kayıt Tarihi: 31 Dec 05 saat: 02:45Üniversite:: UCLA (University of California-Los Angeles) Mesaj Sayısı: 922 26 kez 25 mesajda teşekür aldı | sen iç arkadaşım biz içmeyeceğiz! herhalde akrabalığın var şirketle! belgesiyle gösterdik ama sahte diyorsanız sizin bileceğiniz iş,ben kimyasal formülünü açıklamayan (coca cola gibi) firma ürünlerini kullanmayacağım elimden geldiğince... BS: Başkent University-Biomedical Engineering MS: Bilkent University-UNAM-Materials Science and Nanotechnology PhD: University of California-Los Angeles (UCLA)-Biomedical Engineering | ||
| Başa dön |
| ||
| biyofatih26 |
| ||
![]() Kayıtlı Üye #1189 Kayıt Tarihi: 19 Feb 07 saat: 08:19Üniversite:: eskişehir tepebaşı anadolu teknik lisesi Mesaj Sayısı: 93 1 kez 1 mesajda teşekür aldı | kesinlikle katılıyorum yavuz abi... bile bile niye sağlığımızı bozalım ki ama bozmak isteyenler varsa ve burdaki uyarıları dikkate almıyorsa kendi bileceği iş sonuçta kendi sağlığı! [ Düzenlendi 05 Apr 07 saat: 10:40 ] FATİH ŞEN | ||
| Başa dön |
| ||
| gulfem |
| ||
![]() Kayıtlı Üye #1354 Kayıt Tarihi: 30 Mar 07 saat: 04:33Üniversite:: Marmara Üniv. Mesaj Sayısı: 5 0 kez 0 mesajda teşekür aldı | Ben sadece gerçekleri bilmenizi istedim. Size coca colada etil alkol yok diyen oldumu hayır.Gazetede okuduğum bi haberi yazayım ozaman buraya. Tüketiciler Birliği'nin ve Gıda Güvenliği Derneği' nin açıklamasını yani: Coca Cola' da bulunan alkol etil alkol yani Ethanol Tüketiciler Birliğinin açıkladığı değerlerin çok altındadır. Meyva, sebze, ekmek, yoğurt gibi mayalı besinlerde gıda ve içcek sektöründeki aromalarda doğal olarak bulunur. hemen her gün doğal olarak zaten etil alkol almaktayız. Zaten gıda ve içeceklerin hepsinde kimyasal mutlaka oluyo. İlgilenenler için Gıda Güvenliği Derneği' nin telefonu 216 550 02 23 | ||
| Başa dön |
| ||
| rasim yildirim |
| ||
ryildirim03![]() Kayıtlı Üye #136 Kayıt Tarihi: 12 Mar 06 saat: 07:52Üniversite:: 9 eylül Mesaj Sayısı: 265 10 kez 10 mesajda teşekür aldı | arkadaşlar herkes içsin bişey olmaz kimbilir daha neler içiyoz bilmeden | ||
| Başa dön |
| ||
| gulfem |
| ||
![]() Kayıtlı Üye #1354 Kayıt Tarihi: 30 Mar 07 saat: 04:33Üniversite:: Marmara Üniv. Mesaj Sayısı: 5 0 kez 0 mesajda teşekür aldı | Her şeyin fazlası zararlı. Çok fazla içersen süt bile zararlı. | ||
| Başa dön |
| ||
| rasim yildirim |
| ||
ryildirim03![]() Kayıtlı Üye #136 Kayıt Tarihi: 12 Mar 06 saat: 07:52Üniversite:: 9 eylül Mesaj Sayısı: 265 10 kez 10 mesajda teşekür aldı | süt için kola için arkadaşlar siz için gerisini boş verin | ||
| Başa dön |
| ||
| noanda |
| ||
M.Sc.![]() Kayıtlı Üye #205 Kayıt Tarihi: 27 Mar 06 saat: 23:44Üniversite:: TUM Mesaj Sayısı: 20 0 kez 0 mesajda teşekür aldı | Kolalarin ve gazozlarin icerisindeki alkol, dogala ozdes bir oranda mevcut. bilindigi uzere fermantasyonda alkol aciga cikiyor, ve o miktardaki alkol olgunlasmis meyvadada var. Ayrica dinen cogu sargosluk etmeyenin azi da caiz. 10 kilo olgunlasmis armutta yesek, 10 litre kolada icsek sarhos olmayacagimizdan oturu cevaz verilmis... Buna ragmen bazi gazli iceceklerin uzerinde icerisinde alkol ve turevlerinin icermedigine dair bir yazi bulunuyor. Bundan anlasilan bazi firmalar hassasiyet gostererek cok dusuk oranda bile olsa alkol icermeyen gazli icecekler uretiyorlar. Coca colanin formulunun gizli olmasi co2 ve kafein icermesi ve bagisiklik yapmasi dolayisiyla sahsen benimde tercih ettigim bir icecek degil. Alternatif kola sirketlerininde cocacola lisansi altinda formul satin alarak uretim yaptigini duymustum. Ama dogru ama yanlis. Gazli iceceklerin zararlari cok fazla, katki icerikli ,uzun sure dayanikli sut meyva suyu gibi iceceklerinde kansorojen etkileri olabiliyor. En sagliklisi meyva sikacagi alip taze meyva suyu icmek tabiki organik tarim yapilarak elde edilmis urunler kullanarak ![]() sevgiler noanda | ||
| Başa dön |
| ||
| internetdostu |
| ||
![]() Kayıtlı Üye #1500 Kayıt Tarihi: 11 May 07 saat: 02:42Üniversite:: Bilgi Mesaj Sayısı: 3 0 kez 0 mesajda teşekür aldı | Selamlar ben yeni üye. Abim doktor kuzenim gıda mezunu olduğu için biliyorum bunları: Öncelikle içeriği sanıldığının aksine biliniyor. Oranları bilmiyoruz. kafein ise coca colada olduğu gibi az miktarda alınırsa metbolizma üzerinde hiçbir ters etkisi yoktur. Kansere ve kalp rahatsızlığına sebep olmaz. Ürün Kafein her 100 ml Kahve(Filtre) 60 mg Kahve (kuru) 42 mg Çay 28 mg Coca-Cola 13 mg. | ||
| Başa dön |
| ||
| Sayfaya git << | |
Ondan istanbulla ilgili haberler daha çok dikkat çekiyor