| Medikal Teknoloji Biyomedikal Biomedical Elektronik Nanoteknoloji Biyoteknoloji Mühendisliği :: Forum :: Biyomedikal :: Modüler Eğitim (Megep) Projesi |
|
<< Önceki konu | Sonraki Konu >> |
| duyuru | ||
|
Moderatorler: Çağan, yavuznuri, kadir
|
| Yazar | Mesaj | ||
| demirci |
| ||
![]() Kayıtlı Üye #523 Kayıt Tarihi: 07 Eyl 06 saat: 14:45Üniversite:: fırat üniversitesi Mesaj Sayısı: 43 0 kez 0 mesajda teşekür aldı | Şirket yetkilileri, müdürleri veya ilgili kurum ve kuruluşlara. SEİS(Sağlık Üreticileri İşverenler Sendikası), SADER(Sağlık Gereçleri Üreticileri ve Temsilcileri Derneği ), ATO(Anakara Ticaret Odası),ASO(Ankara Sanayi Odası) v.b. ………………..…………. (İLGİLİ) KURUMA M.E.B.’da 2005-2006 eğitim öğretim yılından itibaren orta öğretim okulları 4 yıla çıkarılarak ilk ve orta öğretim düzeyi 12 yıla olarak düzenlenmiştir. 2000 yılında başlatılan MEGEP (Mesleki Eğitim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi www.megep.meb.gov.tr ) ile mesleki eğitimde yeterliklere dayalı olarak hazırlanan çerçeve programlar ve modül içerikleri Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca Haziran 2006 tarihinde onaylanmıştır. Daha önce yazılmaya başlanan ve yazılmaya devam edilen modüllerle 2006-2007 öğretim yılı başından itibaren de kademeli olarak modüler mesleki eğitime tüm mesleki ve teknik orta öğretim kurumlarında; yetişkinlere yönelik sertifikasyon eğitimlerini kapsayan uygulamalar da yaygın eğitim kurumlarında başlamıştır. Modüler sistemde yeterliğe dayalı olarak tespit edilip geliştirilen 42 alandan biri de 4. seviye ve alt seviyedeki mesleklerin çalışıldığı “Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Alanı”’dır. Biyomedikal Cihaz Teknolojileri alanına yönelik sektör taramaları, program geliştirme ve modül yazım çalışmalarında yardımlarını esirgemeyen tüm katılımcıların desteğiyle çalışmalarımızı büyük bir aşamaya getirmiş bulunuyoruz. Bu alanda 4. seviyede (teknisyen düzeyi) 4 meslek/dal çalışılmış olup 10. sınıflarla beraber eğitimlerimiz Türkiye çapında 5 okulda Anadolu Teknik Lisesi Bünyesinde devam etmektedir. Alanda Eylül 2006 tarihi itibariyle 4 tane 4. seviye ve 27 tane 3. seviye meslekte sertifika programları da hazırlanmıştır(Çalışmaların tümüyle ilgili ayrıntılar ilgili web sayfasında bulunmaktadır). Bu alanda meslek öğretmenlerinin yetiştirilmesine yönelik ilk “Eğiticilerin Eğitimi” kursu da GATA BKMM (Gülhane Askeri Tıp Akademisi Biyomedikal Klinik Mühendislik Merkezi ) işbirliği ile GATA bünyesinde MEB Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü Hizmet içi Dairesi Başkanlığınca 29Ocak-23 Şubat 2007 tarihlerinde gerçekleştirilecektir. Öncelikle alanda yapılan bu çalışmalar ve mevcut durum hakkında sektörün genelinin bilgilendirileceği ve sonrasında sektörün nitelikli ara eleman ihtiyacını karşılamaya yönelik işbirliğinin geliştirilmesi ve iletişimin arttırılması için yapılabilecek faaliyetlerin tartışılacağı bir toplantı amaçlanmaktadır. M.E.B. Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğümüzün katkılarıyla alan koordinatör okulumuz Keçiören Anadolu Teknik, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde düzenlenmesi planlanan “Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Alanı Eğitimci-Sektör İşbirliği Toplantısı”na katılımınızı bekliyoruz. Kesinleşmeyen Toplantı Gündemi: • Yeterliklere Dayalı Mesleki Eğitim Çalışmaları ve Kısa Tanıtımı • Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Alanı ve Meslekleri, Çerçeve Programı ve Modülleri, Sertifikasyon, Eğitici Eğitimleri Çalışmaları hakkında Bilgilendirme • Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Alan Okulları Tanıtım ve Bilgilendirme • Sektörün nitelikli ara eleman ihtiyacına yönelik sorunlar, öneriler • Sonuç ve değerlendirmeler Söz konusu toplantıya davetiyelerin gönderilebilmesi için katılabilecek temsilcilerin isim, unvan ve adres, faks bilgilerini 29 Ocak 2007 pazartesi akşamına kadar bildirilmesi çalışmaların düzenli yürümesi adına oldukça önem taşımaktadır. BİLGİ İÇİN : Genel Koordinatör Mehtap Naillioğlu Kaymak Ankara Keçiören ATL. Biyomedikal Öğrt. mehtapnaillioglu©hotmail.com 0 505 348 76 48 Bölge temsilcisi: İsmail AYAZ Eskişehir Tepebaşı ATL. Biyomedikal Öğrt. ismail.ayaz©biyomedikal.org smlayaz©yahoo.com 0 505 575 42 81 | ||
| Başa dön |
| ||
| Çağan |
| ||
Site Kurucusu Disconnectus erectus![]() ![]() Kayıtlı Üye #1 Kayıt Tarihi: 04 Ara 05 saat: 12:18Üniversite:: Marmara Üniversitesi Mesaj Sayısı: 577 21 kez 20 mesajda teşekür aldı | umarım meslek lisslerinin prestiji daha da yukselir ve bu ülkede gerektiği yeri kazanır. Biliyorsunuz avrupada meslek lisesi mezunu olan insanlar gereken saygıyı ve yaptığı işin karşılığını almaktadır. | ||
| Başa dön |
| ||
| kadir |
| ||
Site Yöneticisi![]() ![]() Kayıtlı Üye #787 Kayıt Tarihi: 02 Ara 06 saat: 04:41Üniversite:: Gazi Üniversitesi Mesaj Sayısı: 393 21 kez 17 mesajda teşekür aldı | ismail hocam gerek bizim için gerekse tüm türkiyedeki meslek liseli biyomedikalciler için yapmış olduğunuz çalışmalardan dolayı size çok teşekkür ederim...sizlerin sayesinde bizler biyomedikal sektöründe bir yerlere gelebilecez inşallah..ii çalışmalar eskişehir tepebaşı anadolu teknik lisesi'nden öğrenciniz, Kadir Güler! "EVERYTHING FOR BIOMEDICAL" Gazi Üniversitesi Elektronik Öğretmenliği 2. sınıf öğrencisi | ||
| Başa dön |
| ||
| BLACKANGEL |
| ||
![]() Kayıtlı Üye #824 Kayıt Tarihi: 06 Ara 06 saat: 08:26Üniversite:: MARMARA ÜNİVERSITESI Mesaj Sayısı: 51 0 kez 0 mesajda teşekür aldı | gercekten cok ıyı bır sey hatta super umarım meslek lıselerıne daha cok onem erırler en azından bız meslek lıse maduruyuz baskaları olmasın... I LOVE BİYOMEDİKAL | ||
| Başa dön |
| ||
| yavuznuri |
| ||
Site Ana Yöneticisi![]() ![]() Kayıtlı Üye #4 Kayıt Tarihi: 31 Ara 05 saat: 02:45Üniversite:: UCLA (University of California-Los Angeles) Mesaj Sayısı: 913 25 kez 24 mesajda teşekür aldı | bitirme tezi danışmanım GATA biyomedikal merkezi başkanı olduğu için sıksık gidiyorum oraya ve sunum yapacak asteğmenleri ne sunacaklarını bile biliyorum hatta bazılarına döküman bile verdim dikkat edin sitedekilerden parçalar görebilirsiniz belki yanlış anlamadıysam dışarıdan davetli girebiliyormu seminerlere? BS: Başkent University-Biomedical Engineering MS: Bilkent University-UNAM-Materials Science and Nanotechnology PhD: University of California-Los Angeles (UCLA)-Biomedical Engineering | ||
| Başa dön |
| ||
| zilog |
| ||
teknisyen![]() Kayıtlı Üye #105 Kayıt Tarihi: 07 Mar 06 saat: 02:57Üniversite:: yenimahalle end. meslek lisesi- Mesaj Sayısı: 113 2 kez 2 mesajda teşekür aldı | güzel bi çalışma geçenlerdede endüstiriyel elektronik meslek edindirme ve geliştir me konferransı vardı ögretmen evinde ben katılmıştım kurul üyesi olarak gerçekten güzel bir atılım ankarda olanların gitmesini tavsiye ederim çünki teknik eleman olark hizmet vermekteyiz hepimiz ve bu konuda biz ilgilendiren konu | ||
| Başa dön |
| ||
| demirci |
| ||
![]() Kayıtlı Üye #523 Kayıt Tarihi: 07 Eyl 06 saat: 14:45Üniversite:: fırat üniversitesi Mesaj Sayısı: 43 0 kez 0 mesajda teşekür aldı | internet yok. olamaz yaaa. cefaden yazıyorum arkadaşlar. yorgun olduğumuz için hemen yatıyoruz bu akşam istisna oldu. maalesef herkese yönelik bir kurs değil. gata meb ortaklaşa yapıyor. katılımcılar belli kişiler. yavuz sana gelince iki haftamız daha var vaktin müsaaitse 12:00 gibi bi daha gelirsen daha uzun süre görüşebilir hemde yemek yariz. bekliyorum yavuz. | ||
| Başa dön |
| ||
| yavuznuri |
| ||
Site Ana Yöneticisi![]() ![]() Kayıtlı Üye #4 Kayıt Tarihi: 31 Ara 05 saat: 02:45Üniversite:: UCLA (University of California-Los Angeles) Mesaj Sayısı: 913 25 kez 24 mesajda teşekür aldı | Benim de zaten gataya gitmem gerekiyordu bu ara da üşeniyordum iyi oldu böylece 12 de gelir sizle de görüşürüz ..Önümüzdeki hafta içinde bir gün gelirim inşallah İsmail hocam.. BS: Başkent University-Biomedical Engineering MS: Bilkent University-UNAM-Materials Science and Nanotechnology PhD: University of California-Los Angeles (UCLA)-Biomedical Engineering | ||
| Başa dön |
| ||
| bünyaz |
| ||
![]() Kayıtlı Üye #552 Kayıt Tarihi: 19 Eyl 06 saat: 16:04Üniversite:: EGE ÜNİVERSİTESİ Mesaj Sayısı: 70 0 kez 0 mesajda teşekür aldı | melsek liseleri gerken değeri görseydi şimdiye kadar herşey daha farklı olurdu inşallah daha iyi durumlar gelir... bünyaz™ | ||
| Başa dön |
| ||
:yat):yat):yat):yat)