Forum
Moderatorler: Çağan, yavuznuri, kadir
Yazar Mesaj
yavuznuri
17 Ara 06 saat: 14:41
Site Ana Yöneticisi


Kayıtlı Üye #4
Kayıt Tarihi: 31 Ara 05 saat: 02:45

Üniversite:: UCLA (University of California-Los Angeles)
Mesaj Sayısı: 913
25 kez 24 mesajda teşekür aldı
Ameliyathane Sterilizatörü Fırın hastane ve polikliniklerde yüksek kapasiteli sterilizatör olarak kullanılr. Isı ayarı digital termostatla yapılır. Ayrıca sıvı genleşmeli bir emniyet termostadı ve sirkülasyon moturunu koruyan teknik şartlar mevcuttur. Motor çalışmadan ısıtıcılar devreye girmez. Fırında dahili hava sirkülasyonu olduğundan kabinin her bölümünde ısı homojendir. Çalışma esnasında iç ortamlarda oluşabilecek su buharını dış ortama atabilmek için ekzost kapağı vardır. Fırının kullanılacak bölümün ihtiyacına göre tercih edilebilen mamül tavaları veya eloksal işleminden geçirilmiş
Bebek Yatağı Hastanelerin yeni doğan servislerinde, çocuk yuvalarında kullanılmak üzere tasarlanmış rahat, güvenli bir bebek yatırma ünitesidir. Küvet minder ve hareketli taşıyıcıdan oluşmuştur. Küvet, şeffaf akrilik malzemeden kalıplanmak suretiyle imal edilmiştir ve tek parçadır. Pislik tutmaz ve kolayca temizlenebilir. Küvet dışa doğru kıvrılmış kenarlarıyla hareketli taşıyıcının üzerine oturtulmuştur. Minder küvetin ölçülerine uygun imal edilmiştir, yumuşak ve rahattır. Taşıyıcı, çelik profilden imal edilmiş ve plastik kaplanmıştır. Vertikal eksenleri etrafında, 360° dönebilen   tekerlekleriyle kolayca hareket ettirilebilir.
Fototerapi Cihazı Cihaz hastane  ve doğum evlerinde, yeni doğan servislerinde, yeni doğan sarılığının tedavisinde kullanılır. Cihaz ile yapılan mor ötesi ışın tedavisi (Phototherapy-Fototerapi) beyin dokusu tahribatını büyük bir ölçüde önleyen 35 yıllık bir uygulamadır. Cihaz ikibölümden ibarettir. Lambaların ve kontrol panosunun bulunduğu aydınlatma ünitesi ve aydınlatma ünitesini taşıyan hareketli taşıyıcı stant. Aydınlatma ünitesi özel bağlantı aparatı ile  stanta monte edilmişdir. Bu sayede gerektiğinde yatay eksene göre (öne ve arkaya ) 360°, dikey eksende ise (sağa-sola) 60° döndürülerek istenilen açıda ışın verilebilir. Ayrıca dikey eksen üzerinde aşağı yukarı hareket ettirilek istenilen yüksekliğe getirilebilir veya stantdan sökülerek tek başınada kullanılabilir. Aydınlatma ünitesinin  kontrol panosunda bulunan programlanabilir timer vasıtası ile terapi ve bekleme zamanları ayarlanarak  tedavi yapıldığı gibi, zaman ayarsız devamlı çalışma yapılabilir. Kontrol panosunda bulunan zaman sayacı (lamba ömür göstergesi) ile toplam çalışma süresi okunabilir ve lamba değiştirme peryodu tespit edilebilir. Terapi ve aydınlatma lambaları şeffaf pleksiglas levha ile her yöne hareket edebilir, özel dizaynı sayesinde küvez ve bebek yatakları üzerine rahatça yerleştirilebilir.
Hematokrit Santrifüj (M 19) Cihaz tıbbi tahlil laboratuarlarında kapiler (kılcal) tüplerin içindeki kan örneklerinde eritrositlerin çöktürülmesi işleminde kullanılır. Kapiler tüpleri taşıyan tabla, çalışma esnasında yalpalanmasını önlemek amacı ile, özel balans testinden geçirilmiştir.Lastik takozları üzerine oturtulan motor sessiz ve titreşimsiz çalışır. Cihazın 1' er dakika aralıklarla ayarlanabilen 15 dakikalık mekanik zaman saati vardır. Şeffaf pleksiglastan yapılmış okuyucu diski (Hematokrit) sayesinde kapiler tüpleri yerinden çıkarmadan ölçme ve değerlendirme işleri yapılabilir. Cihazın kapağı açıldığında motorun çalışmasını durduran kapak emniyet anahtarı ve çalışma anında kapağın açılmasını önleyen  kapak emniyet klidi vardır. Masa üstü çalışmalarına uygun, kullanımı basit ve rahat cihazdır.
Küvöz Cihaz sorunlu yeni doğan veya erken doğan bebek için gerekli olan homojen ve stabil ısıda, belirli oranda nemli,temiz ve taza havalı, sessiz, emniyetli ve steril bir ortamın şartlarını sağlar. Elektro-Mag yaşam kabini (A) bebeğin içine konulduğu hod, (B) cihazın tüm yaşamsal fonksiyonlarının kumanda edildiği güç kontrol kutusu, (C) kabin ve güç kontrol kutusunun yerleştirildiği ana gövde ve (D) tüm parçaları taşıyan araba olmak üzere dört parçadan ibarettir. Kabin şeffaf akrilikten imal edilmiştir. Bu sayede bebeğin kabin içinden çıkarılmadan rontgeninin çekilmesine imkan sağlar. Ön yüzü bütünüyle kapak şeklindedir ve arkaya doğru açılır. Önde ve arkada ikişer, yan yüzeylerde birer olmak üzere toplam altı adet penceresi mevcuttur ve bu pencereler dirsek teması ile açılabilecek kilit sistemine sahiptir. Kabin istenildiğinde özel armatisör sistemi sayesinde komple, önden arkaya doğru kolayca yatırılabilir ve yumuşakl bir şekilde eski konumuna getirilebilir. Kabininin üzerinde, bebek için kullanılabilecek serum, kablo bağlantılarının ve bebek terazisinin kabin içine girişini sağlayan otomatik kapaklı delikler mevcuttur. Kabin tavanında bulunan ikinci cidar kabin içine gönderilen temiz havanın kabin içinde homojenliğini sağlar. Hava giriş çıkış kanallarındaki özel güvenlik ızgaraları herhangi bir maddenin kanallara veya ana gövde ünitesine geçişini engeller. Kabin içinde bebeğin yatırıldığı akrilik malzemeden yapılmış ve yumuşak dokulu bir mindere sahip yatak mevcuttur. Bu yatak manuel çalışan bir mekanizma ile trendelenburg pozisyonlarına getirilebilir; ayrıca gerektiğinde - bebek üzerindeyken - özel rayları vasıtasıyla kabin dışına çekilerek müdahale yapılır. Bütün hayati fonksiyonların kontrol edildiği güç kontrol kutusuna ana gövde üzerine monte edilmiştir ve bu bölüm 30 saniyede özel aparat gerektirmeden gövdeden sökülebilecek şekilde tasarlanmıştır. Ana gövde yanmaz ve paslanmaz malzemeden imal edilmiştir. Her türlü temizlik malzemesi ile temizlenebilir. Ana gövdenin ön yüzüne güç kontrol kutusundan başka nemlendirilme ünitesi monte edilmiştir. Ana gövdenin arka bölümünde oksijen giriş ve hava filitresi mevcuttur. Ana gövdeyi taşıyan araba'nın ön yüzünde kilitlenebilir kapaklı ve kullanışlı bir dolap vardır. Kendi vertikal eksenleri etrafında 360 °C dönebilen fren tertibatlı tekerlekleri ve hareket halindeyken cihazı koruyan tampon kuşağı mevcuttur. Arabanın arka yüzü oksijen tüpünün taşınmasına uygun şekilde tasarlannmıştır.
Santrifüj (E ve T Serisi) Tıbbi tahlil laboratuarlarında, kanda serum ve plazmanın, idrar sedimantasyonunda değişik örneklerin ayrıştırılmasında, gıda ilaç ve kimya sanayilerinin kalite kontrol ve araştırma labrotuarlarında sıvıların içindeki değişik örneklerin ayrıştırılmasında kullanılırlar. Özel lastik takozlar üzerine oturtulan motorı sessiz titreşimsiz çalışır. Tüpleri taşıyan döner başlık, ABS malzemeden, kalıpla şekillendirilerek imal edilmiştir. "E" serisi cihazlar açık rotorlu, "T" serisi cihazlar ise ABS malzemeden imal edilmiş bir gövde içinde, kapalı rotorlu modellerdir. Hız ayarları 1-10 arasında numaralandırılmış devir ayar skalası vasıtasıyla kademesiz olarak yapılır. Masa üstü çalışmalara uygun, kullanımları kolay ve basit cihazlardır.
Bakteriyolojik Etüvler (Mikroprosesör Kontrollu) Cihaz, tıp laboratuarlarında bakteriyolojik çalışmalarda, ilaç ve gıda laboratuarlarında ise kuluçka ve değişik amaçlı sıcaklıkların temininde kullanılır.Cihazın ısıtıcıları kullanılan hacmin dış yüzeylerindendir ve cihazın kabin içini homojen olarak ısıtırlar.Cihaz ısı ayarı sıvı genleşmeli termostat ile sağlanır ve çi ortam ısısı TSE belgeli cam termometre ile gözlenir. Cihaz akım emniyet sigortası ile korunmaya alınmıştır. Cihazın kapısı açıldığında içindeki örneklerin izlenebilmesine imkan sağlayan ve bu işlem sırasında meydana gelebilecek ısı kaybını önleyen ısıya dayanıklı cam kapı mevcuttur. Cihazın üstünde tabii hava sirkülasyonu sağlayan manuel olarak ayarlanabilen hava kapakçığı mevcuttur. Özel çalışmalar için kabin içinde homojen ısı sağlayan sirkülasyon ünitesi monte edilebilir. Cihaz yüksekliği ayarlanabilen ayaklara sahiptir. İstenilen seviyede kullanılabilen iki adet raf ile basit ve rahat kullanımlıdır. Değişik kullanım alanları göz önüne alınarak üç ayrı model üretilmektedir.
Santrifüj (M Serisi) Tıbbi tahlil laboratuarlarında, kanda serum ve plazmanın ayrıştırılmasında, idrar sedimantasyonunda değişik örneklerin ayrıştırılmasında, gıda ilaç ve kimya sanayilerinin kalite kontrol ve araştırma laboratuarlarında ise sıvıların içindeki değişik örneklerin ayrıştırılmasında kullanılırlar. Özel lastik takozlar üzerine oturtulan motorları sessiz ve titreşimsiz çalışır. Kapak açıldığında motora giden akım kesilir ve motor durur. Tüpleri taşıyan döner başlık ABS malzemeden kalıpla şekillendirilerek imal edilmiştir. Cihazların dış gövdeleri çelik sacdan (DKP sac) imal edilmiştir ve fırın boya ile kaplanmıştır. M serisi cihazlarda hız ayarları 1-10 arasında numaralandırırlmış devir ayar skalası vasıtası ile kademesiz olarak yapılır. Masa üstü çalışmalara uygun, kullanımları basit rahat cihazlardır.


BS: Başkent University-Biomedical Engineering
MS: Bilkent University-UNAM-Materials Science and Nanotechnology
PhD: University of California-Los Angeles (UCLA)-Biomedical Engineering

Başa dön


Website
bünyaz
17 Ara 06 saat: 17:17

Kayıtlı Üye #552
Kayıt Tarihi: 19 Eyl 06 saat: 16:04

Üniversite:: EGE ÜNİVERSİTESİ
Mesaj Sayısı: 70
0 kez 0 mesajda teşekür aldı
eyvallah hocam sağolasın

bünyaz™
Başa dön


Website
elektrikdoktoru
18 Ara 06 saat: 10:45

Kayıtlı Üye #793
Kayıt Tarihi: 02 Ara 06 saat: 13:37

Üniversite:: balgat endüstri meslek lisesi
Mesaj Sayısı: 3
0 kez 0 mesajda teşekür aldı
yavuz abi sana gönderdiğim linki iyiki koymuşun herkezin işine yarar umarım
Başa dön


yavuznuri
18 Ara 06 saat: 12:20
Site Ana Yöneticisi


Kayıtlı Üye #4
Kayıt Tarihi: 31 Ara 05 saat: 02:45

Üniversite:: UCLA (University of California-Los Angeles)
Mesaj Sayısı: 913
25 kez 24 mesajda teşekür aldı
uğurcum sana dedim koy diye ama baktım koyacağın yok millet istifade etsin diye ben koydum

BS: Başkent University-Biomedical Engineering
MS: Bilkent University-UNAM-Materials Science and Nanotechnology
PhD: University of California-Los Angeles (UCLA)-Biomedical Engineering

Başa dön


Website
ZEREN, Resul
18 Ara 06 saat: 14:59
ZeReN

Kayıtlı Üye #263
Kayıt Tarihi: 29 Nis 06 saat: 15:26

Üniversite:: KTÜ
Mesaj Sayısı: 140
0 kez 0 mesajda teşekür aldı
ya yavuz nuri çok sağol.güzel şeyler var.ama biz teknisyen olarak bu cihazların kalibrasyonunu, karşılaşılabilecek sorunları, bakım yöntemlerini bilsek yada bu yönde çalışmalaryapsak daha faydalı olmazmı.Bahsettiğim kitap zaten bu yönde.fakat çok geniş kapsamlı değil.bu alanda yazılmış bi kitapta yok zaten türkçe olarak.aslında yapsak artık bi tane biz.

Herşey paylaşıldıkça azalır. Paylaşıldıkça artan tek şey BİLGİdir.
Başa dön


ecerkan
19 Şub 10 saat: 16:35
Kayıtlı Üye #4232
Kayıt Tarihi: 19 Şub 10 saat: 16:03

Üniversite:: ankara üniversitesi
Mesaj Sayısı: 3
0 kez 0 mesajda teşekür aldı
teşekkürler paylaşım için
Başa dön


 

Hızlı Geçiş:     Başa dön

Bu konuyu uzaktan oku: rss 0.92 Bu konuyu uzaktan oku: rss 2.0 Bu konuyu uzaktan oku: RDF
Powered by e107 Forum System
e107 CMS sistemi kulanılarak yapılmıştır ve yayınlanan materyaller GNU Genel Kamu Lisansı ile korunmaktadır.

Theme created by Free-Source.net
Biyomedikal Tags

Santrüfüj   helium neon   Dikey Geçiş Sistemi'nde değişiklik..   Medikal cihazlar onarımı   biyomedikal servis   kangazı cihazı   biomedikal is   fonksiyonlar   molecular imaging   ingilizce   zden   Merkezi ezan vaaz sistemi   dummies   biomedikal cihaz   hastal   biomedikal   e107 Forum Teşekür Eklentisi   Polarografi Cihazı   cristian doppler   biyomedikal kariyer   fireworks   glass corrosion   biyomedikal muhendisi   istanbul biyomedikal   narak   biyomedkal is   krypton   biyomedikal turkiye   Triturus Modül Ayarları   esnas   opamp   radyo vericileri   self test   tens cıhaz   piller   HASTABAŞI   kanm   elektro   hastabaşı monitörü   vhf   biyomedikal sirket   service capabilities   Işıkla Bilgi İletimi   mamografi   hastabaşı mönitörü şeması   nihon kohden   aberration   Biyomedikal Cihaz   Biyomedikal cihaz teknikerliği   cochlear implant   qualified medical   court decision   ba lay   ege biyomedikal   enzim   bedsite monitor   rmada   Tıpta Son Yenilikler   elektrik   yans   angelous   katarakt   bunu   biyomedikal iş   biyomedikal teknik servis   pahal   ethics   medikal fuar   Teknoloji   input boxes   vapor density   biyomedikal cihaz teknolojisi nedir   biyomedikal cihaz teknolojisi nedir?   biyomedikal ebook   konvertor   Hastabasi Monitoru   ultrasound   tens   biyomedikal makale   bacterial strain   uhf   medikal şirket sitesi   puritan bennett   işlemsel Yukseltecler   sized computers   iMMuNOGENETiK   Defibrator   belediye anons sistemi   purkinje   notlar   iki yıllıkların askerlik durumu   atomic force microscope   paralel   biyomedikal tez   ultrasonik   biyomedikal is arama   abrasion   steve jobs   programlar   geli   olsun   biomedikal engineer   frekans   renkli doppler   analiz   mantar   ba lam   temizlik   laboratuar cihaz   Biyomedikal Cihazlar   healthcare knowledge   medikal cihaz tamiri   Elektronik kart tamiri   marmara biyomedikal   behcet disease   Tıbbi cihazlar kalibrasyon   ameliyat   approved products   elektronik devreler   m servis   kontroll   ECG meter   billable hours   lamak   ritim   kisa donem askerlik   Respiratory   Nanoteknoloji Videolari   rezonans   pankreas   kamera   dr lee   yeditepe biyomedikal   resistance temperature detectors   organic solids   biyomedikal staj   Ultrason   sirketime site   medikal fuarı   Kan Sayım Cihazı   medikal ebook   biomedical applications   Debimetre   biomedical materials   stent   kalp   adobe   Tıbbi cihazlar tamiri   biyomedikal muhendisligi   electrode   performance specifications   Dikey Geçiş   medikal cihaz   tiroid   extrasystoles   doktorlar   dalgan   kristal   Biyoteknoloji   arterial doppler   power generators   hepatit   tibb   medikal   BİYOMEDİKAL MÜHENDİS   biomedical turkey   character behavior   representative   biomedikal teknikeri   Nanoteknoloji-Anadolu Üniversitesi   recent developments   TIBBİ GÖRÜNTÜLEME   anatomi   membran   hastane   Fakoemilsifikasyon   Cep Telefonlarının Elektromanyetik Etkileri   biomedical research   kontrol   enerji   hemogram cihazi   zamana   transduser   Pnömatik   MONİTÖRÜ   Bilgisayarlı Tomografi   leland   Sintigrafi   Lazerler   devre   kavu   hammacher   kangazi cihazi   ventilator   ananda   hayati   biyomedikal eleman   ultroson   baskent biyomedikal   kal   Electronic Stethoscope   tıbbi cihaz onarım   nanotechnology   benzer   antijen   spektrofotometre   akustik   steren   Yasin Doruk Cagan   Nanoteknoloji   biyomedikal insan kaynaklari   tibbi cihaz bakim   elektronik devre   avantaj   kullan   faz   medikal serhat   budala   biyomedikal kitap   Hastabaşı monitör tamiri   DİCOM   Elektroensefalografi   Biyomedikal Teknikeri   tıbbi cihaz bakım onarım   processes   Devre Analizi   kontrol sistemleri   contact   diyot   biomedical image   vent   Medikal Araçların Tanımı   ac power   sanayi   makine   english isbn   molecule   dopler   kimyasal madde   Nanoteknoloji Videoları   endoskopi   Acıbadem Hastanesi Biyomedikal Teknisyeni Arıyor   Medicine ebook   c clark   antenler   experienced professionals   atomic structure   Medicine   tsr   daha   clinical information systems   biyomedikal fuari   bbi   biyomedikal is   dreamweaver   standart   commercialization   DICOM NEDIR   Biyomedikal Nedir   nanoteknoloji nedir?   Elektronik   ecerkan@gmail.com   Steteskop   paraf   medikal fuari   nanoscience   Dijital Steteskop   larson   doku   Matlab   m elektronik   flash   Biomedical Engineering   doppler   biotech   cerrahi   biyomedikal sozlugu   Cami ses sistemi   management flow   biomedical engineers   dicom   Biyomedikal   recin   biyomedikal cihaz teknolojisi   İstanbul Üniversitesi   Medikal Teknoloji Biyomedikal Biomedical Elektroni   medical diagnostic tools   knowledge management   ophthalmic   gebelik   sst   Hastabasi   analog   ethylene oxide sterilization   temel elektronik   akdeniz biyomedikal   kanallar   biyomedikal bolumu   kta   biyomedikal sirketleri   investors business   biomedical technology and devices handbook   eleman   bakteri   anolog   dicom sunum   microbiologist   TIBBi CiHAZLARIN TEMEL KAVRAMLARI   biomedical photonics handbook   indesign   biyomedikal bölümü   information technology   biomedical service manuel   enormous growth   Sintigrafi sistemi   matris   common myths   Defibrilatör   Radyoloji   biomedical sensors   Biomedical   Ventilatör   protozoa   Otomatik Film Banyo Cihazı   defibrilator   extension cables   tomografi   sistemi   biyomedikal fuar   Medikal Lazerler   signals   Tomografide kanser riski   HEART FAILURE   kısa dönem askerlik   radan   biyomedikal teknisyeni   biyomedikal fuarı   yeni bir   ultrasonografi   Rontgen   web sitesi açtıracam   Hastabaşı   biyomedikal nedir?   insan kaynaklari   tansiyon   bıtırme odevi   Kadir Guler   mekanik   Nanoteknoloji Nedir   PASC   Acıbadem Hastanesi is   pacemaker   tibbi cihaz onarim   biotechnology   myo askerlik durumu   vita x   service diagnostics   biyomedikal is ara   tıbbi cihaz fuarı   biyomedikal servis manueli   bedsite   rapidshare   elektrik elektronik   Yavuz Nuri Ertas   mikro eliza   onarımı   ekg   gerilim   Biyomedikal proje   diyaliz cihazi   Medikal kalibrasyon   Acıbadem Hastanesi biyomedikal   Acıbadem Hastanesi iş   multilayer perceptron   tipsozlugu   web sitesi kurulumu   Tıbbi cihazlar onarımı   polar molecule   biyomedikal mühendisliği   dikey gecis   laboratuar cihazlari   yazılım   Tıpta Son   organic solvents   12v dc   medikal site   biyomedikal odev   tıbbi cihaz bakım   uploaded   biyomedikal staj raporu   error codes   hasta başı monitörleri   Yapay Sinir Ağları   biyomedikal muhendisligi nedir   flowmetre   radyografi Pozisyonlar   image processing   physiologic data   test c   neonatal patients   Hastabaşı monitör onarımı   Gama Kamera   ndan daha fazla   sterilazyon   bilgisayarlar   anjiyo