Forum
Moderatorler: Çağan, yavuznuri, kadir
Yazar Mesaj
architect
19 Mar 08 saat: 16:31
Kayıtlı Üye #2567

0 kez 0 mesajda teşekür aldı

merhabalar

arkadaşlar ben mimarlık son sınıf öğrencisiyim.budönem proje olarak kalp hastanesi çalışıyoruz.araştırma yaparken sitenizi gördüm belki benim sorularıma yanıt vericek birileri vardır diye düşündüm

hastane iç iklimlendirmesi yapılırken yerden ısıtma önerilmiyor sterilizasyon açısından sanırım.sizce nasıl bir ısıtma veya birimlere göre daha serin mekanlar elde etmenin en uygun çözümü nedir?

belki bilgisi olan birileri vardır tam olarak mimari site olmadığı için sorularım bıraz garip gelebilir ama hastane de duvar boyası , tavan ve döşeme kaplaması seçimi sizce hangi nitelikte olursa daha steril veya hastane için en uygun seçim olur ? mesela yağlı boya kullanılabilir ama atıyorum yoğuşma olur vs gibi fikir ve önerileriniz olursa çok iyi olur benim açımdan.

ilk kez hastane çalışıyorum mimaride işime yarayacak hertürlü teknik bilgiye açığım.mevcut hastanelerde görülen mimari teknik hatlarıda belirtirseniz aynı hataya düşmeyiz sanırım

teşekkürler

Başa dön

Çağan
20 Mar 08 saat: 11:39
Site Kurucusu Disconnectus erectus

Kayıtlı Üye #1

21 kez 20 mesajda teşekür aldı
ilk aklıma gelen radyoloji cihazları mr ct gibi bu cihazları nerede konumlandiracaginiz örneğin bu cihazların insaat sonrası binaya yarleştirilmesi sorun olabiliyor.bunun disinda benim gördüğüm kadarıyla ısıtma için kalorifer kullanıyorlar.Bence birimlere gore farkılı havalandirma kanalları kullanmak daha mantıklı.ayrıca rica edicem biyomedikal bilgi işlem gibi bolumleri hastanenin - 1 -2 -3 uncu katlarına koymayınız.

ilk yap, en iyisini yap , herşey değişsin

Başa dön

Website
Bu mesaja 1 kez teşekür edildi
architect
21 Mar 08 saat: 15:35
Kayıtlı Üye #2567

teşekkürler cevap verdiğiniz için öncelikle.
1. 2. 3. katlara yerleştirmeyiniz derken kasıt aletlerin taşınmasının yarattığı sıkıntımı yoksa daha teknik bir sorunmu oluşturur?
Başa dön

berdiya
22 Nis 08 saat: 11:41

Kayıtlı Üye #2410

öncelikle selamlar
ben yıllardır hastanelerde çalışan bir biyomedikal teknikeriyim ve büyük kısmında da balkanların en büyük 2 tane kardiyoloji hastanesinde çalıştım bu konuda sana yardımcı olabilirim öncelikle ısıtma ve soğutma havadan olmak zorundadır fakat bölümlere göre değişir örneğin radyoloji havalandırması yerden olmak zorundadır bildiğimiz üzere xray kararsız bir atomdur dolayısı ile radyoloji havalandırması yerden yapılmalıdır ki zaten yerden olmassa TAEK buna onay vermeyecektir fakat ameliyathane ve yoğun bakımlar gibi bölümlerin tavandan havalandırılması gerekmektedir hastaneler iklimlendirme için hastanenin hacmine göre kullandıkları chillerlerle sağlarlar ki bu hastaneler için çok karlı bir sistemdir uzun vadede tabi her neyse bu çok kısa bir konu değil bence bunu işi bilen birinden danışmanlık alarak sağlayabilirsiniz tabi önce soru ve sorunlarınızı belirleyin sonra danışmanlık alın
iyi çalışmalar

Başa dön

barış
27 Nis 08 saat: 16:27
Kayıtlı Üye #908

3 kez 2 mesajda teşekür aldı
Bende hastanede çalışıyorum .Bildigim kadarıyla radyoloji üniteleri hep zemin katlara kuruluyor. Burda da aynı şekilde zemin katta kurulu. MR nin zemin katta olmasının nedeni sanırım ağırlığından dolayı.Mesela bizim burdaki MR onsekiz ton ,birde kurulum kolaylığı açısında zemin kat uygun.Zaten eğer hastane yeni kuruluyorsa bu cihazlar inşaat halindeyken kuruluyor eğer sonradan MR hastaneye kurulacaksa bu büyük problemler yaratıyor.Tomografi ise Acil için zemin katta sanıyorun.Yalnız bütün odalarda (mr,tomografi,mamagrafi, panoramik rötgen, kemik dansitometri) klima çalışıyor. Bu nekadar doğru bilemem.

BÜYÜK DÜŞÜN, SIKI ÇALIŞ
Başa dön

alpi
22 Eki 08 saat: 02:40
Kayıtlı Üye #471

architect demiş ki ...

merhabalar

arkadaşlar ben mimarlık son sınıf öğrencisiyim.budönem proje olarak kalp hastanesi çalışıyoruz.araştırma yaparken sitenizi gördüm belki benim sorularıma yanıt vericek birileri vardır diye düşündüm

hastane iç iklimlendirmesi yapılırken yerden ısıtma önerilmiyor sterilizasyon açısından sanırım.sizce nasıl bir ısıtma veya birimlere göre daha serin mekanlar elde etmenin en uygun çözümü nedir?

belki bilgisi olan birileri vardır tam olarak mimari site olmadığı için sorularım bıraz garip gelebilir ama hastane de duvar boyası , tavan ve döşeme kaplaması seçimi sizce hangi nitelikte olursa daha steril veya hastane için en uygun seçim olur ? mesela yağlı boya kullanılabilir ama atıyorum yoğuşma olur vs gibi fikir ve önerileriniz olursa çok iyi olur benim açımdan.

ilk kez hastane çalışıyorum mimaride işime yarayacak hertürlü teknik bilgiye açığım.mevcut hastanelerde görülen mimari teknik hatlarıda belirtirseniz aynı hataya düşmeyiz sanırım

teşekkürler

Sevgili architect,
kalp hastanesi kuruyorsan mutlaka anjiyografi cihazları olacaktır orada.Anjiyografi, MR ve Tomografi gibi cihazlar zemine çok yük bindirdikleri için genelde zemin katlara kurulurla uygulamada.Ayrıca Anjiyografi ve Tomografi cihazları X ışını ürettiklerinden altında insan bulunan herhangi bir yer olmamasında fayda vardır.X ışınlı cihazların bulundukları odada havalndırma standardı yeni uygulamalarda şu şekilde.Tavandan yere doğru havalandırma tesisatı kurulması gerekir.Bu havalandırma özellikle anjiyografi işlemi kanlı bir işlem olduğundan iyi bir filtrasyona sahip olmalıdır hastanın enfeksiyon kapmaması açısından.Bir de X ışınlı cihazların bulunduğu odaya artık mutlaka yerden bir emiş sistemi kuruluyor.Bunun nedeni de iyonize X ışının yer çökmesi.Bunun emilerek dışarı atılması gerekiyor.Bunu genelde yerden tavana doğru bir emiş sistemi kurarak gerçekleştiriyorlar.Bir de X ışınlı cihazların bulunduğu odaların kurşunla kaplanması gerekiyor.Kurşun kaplama yapmak istemiyorsan duvarları yoğun beton ve belli bir kalınlıkta yapmak gerekiyor.Sanırım minimum 25 santim dolgu beton olması gerekiyor.TAEK'in bu konudaki standardını öğrenmekte fayda var.Ama kuruşun kaplama yapmak kullanıcıyı psikolojik açıdan rahatlatır.Anjiyografi ve Tomografi cihazları kurulacaksa bir ihtimal tavan kısmına da kurşun yapman istenebilir.Kurşun kaplamalar da binaya bir yük getiriri hesaplamalarında dikkate alabilirsin.Boya badan konusunda sterilizasyonu en iyi sağlayan malzemeler idealdir diye düşünüyorum.Saygılar.

Elbette bugün ağlıyorsak yarın güleceğiz
Başa dön

Hızlı Geçiş:     Başa dön

Bu konuyu uzaktan oku: rss 0.92 Bu konuyu uzaktan oku: rss 2.0 Bu konuyu uzaktan oku: RDF
Powered by e107 Forum System
e107 CMS sistemi kulanılarak yapılmıştır ve yayınlanan materyaller GNU Genel Kamu Lisansı ile korunmaktadır.

Theme created by Free-Source.net
Biyomedikal Tags

enerji   Nanoteknoloji Videoları   flowmetre   elektrik   error codes   input boxes   DİCOM   steren   işlemsel Yukseltecler   bbi   Otomatik Film Banyo Cihazı   Sintigrafi sistemi   diyaliz cihazi   image processing   fireworks   Lazerler   myo askerlik durumu   tıbbi cihaz bakım onarım   biomedical turkey   ekg   extrasystoles   dikey gecis   Hastabaşı   helium neon   medikal cihaz tamiri   Fakoemilsifikasyon   Tıbbi cihazlar tamiri   hastabaşı mönitörü şeması   mantar   yans   biomedikal cihaz   paralel   medikal ebook   olsun   membran   aberration   ultrasound   ethics   tiroid   m servis   radan   Pnömatik   Biyomedikal Cihaz   Biomedical   self test   Ultrason   Debimetre   temizlik   bunu   HEART FAILURE   tibbi cihaz bakim   kangazı cihazı   biyomedikal staj raporu   Biyomedikal proje   Biyoteknoloji   Nanoteknoloji Videolari   web sitesi açtıracam   Yasin Doruk Cagan   biyomedikal muhendisligi   lamak   medikal cihaz   Ventilatör   hammacher   knowledge management   Tıbbi cihazlar kalibrasyon   transduser   glass corrosion   12v dc   kısa dönem askerlik   ac power   Nanoteknoloji   biotech   Hastabasi Monitoru   management flow   signals   representative   Cep Telefonlarının Elektromanyetik Etkileri   medikal fuarı   antenler   Medikal Lazerler   experienced professionals   laboratuar cihaz   rmada   atomic force microscope   ventilator   court decision   Acıbadem Hastanesi biyomedikal   kontrol   nanoteknoloji nedir?   elektronik devre   test c   medikal şirket sitesi   kimyasal madde   tıbbi cihaz onarım   biyomedikal fuari   Nanoteknoloji Nedir   recin   Medikal cihazlar onarımı   web sitesi kurulumu   ritim   Hastabasi   narak   contact   Defibrator   elektrik elektronik   Dikey Geçiş Sistemi'nde değişiklik..   programlar   tibbi cihaz onarim   ananda   uploaded   biyomedikal bolumu   extension cables   enormous growth   hepatit   biyomedikal odev   dopler   Gama Kamera   biomedical engineers   steve jobs   dicom   mamografi   tsr   organic solvents   rapidshare   biyomedikal mühendisliği   devre   biyomedikal sozlugu   ethylene oxide sterilization   avantaj   radyografi Pozisyonlar   medikal   biyomedikal tez   antijen   laboratuar cihazlari   endoskopi   hayati   biyomedikal sirket   kalp   elektro   Tıpta Son   Bilgisayarlı Tomografi   hastabaşı monitörü   Biyomedikal Cihazlar   Acıbadem Hastanesi is   Medikal kalibrasyon   hastane   yazılım   Tomografide kanser riski   Electronic Stethoscope   biyomedikal makale   hemogram cihazi   vhf   cerrahi   Acıbadem Hastanesi iş   Biomedical Engineering   Medicine ebook   iMMuNOGENETiK   microbiologist   vita x   sst   biyomedikal cihaz teknolojisi nedir   Rontgen   notlar   stent   ba lam   biomedikal teknikeri   biyomedikal cihaz teknolojisi nedir?   nanoscience   istanbul biyomedikal   eleman   polar molecule   larson   DICOM NEDIR   medikal fuari   sistemi   biyomedikal insan kaynaklari   Işıkla Bilgi İletimi   molecular imaging   service diagnostics   purkinje   doktorlar   medikal fuar   Tıpta Son Yenilikler   TIBBi CiHAZLARIN TEMEL KAVRAMLARI   biyomedikal fuarı   akustik   english isbn   healthcare knowledge   investors business   Elektronik kart tamiri   ophthalmic   m elektronik   bacterial strain   c clark   katarakt   medikal site   Kan Sayım Cihazı   paraf   Yapay Sinir Ağları   tibb   adobe   flash   biyomedikal nedir?   HASTABAŞI   anolog   Nanoteknoloji-Anadolu Üniversitesi   Sintigrafi   biomedikal engineer   Cami ses sistemi   marmara biyomedikal   İstanbul Üniversitesi   e107 Forum Teşekür Eklentisi   biotechnology   pahal   Yavuz Nuri Ertas   Kadir Guler   approved products   Hastabaşı monitör onarımı   Dijital Steteskop   molecule   spektrofotometre   biomedical materials   biyomedikal eleman   doppler   belediye anons sistemi   Teknoloji   geli   biyomedikal kitap   dreamweaver   puritan bennett   piller   cochlear implant   common myths   doku   biyomedikal muhendisligi nedir   ege biyomedikal   Biyomedikal Nedir   insan kaynaklari   kontroll   Elektronik   ndan daha fazla   esnas   Defibrilatör   indesign   biomedical research   bıtırme odevi   kanallar   processes   biyomedikal fuar   dicom sunum   diyot   radyo vericileri   biyomedikal staj   Medikal Araçların Tanımı   biyomedikal is ara   neonatal patients   renkli doppler   cristian doppler   ba lay   kta   krypton   matris   biomedical image   biomedical technology and devices handbook   opamp   iki yıllıkların askerlik durumu   BİYOMEDİKAL MÜHENDİS   hastal   qualified medical   dalgan   Biyomedikal   yeni bir   analog   dummies   kavu   bedsite monitor   baskent biyomedikal   daha   Polarografi Cihazı   tens cıhaz   PASC   konvertor   sterilazyon   kal   biyomedikal sirketleri   budala   physiologic data   multilayer perceptron   clinical information systems   frekans   electrode   Steteskop   yeditepe biyomedikal   dr lee   mikro eliza   onarımı   medikal serhat   kontrol sistemleri   ameliyat   fonksiyonlar   biyomedikal kariyer   Respiratory   kanm   character behavior   atomic structure   biyomedikal turkiye   kristal   faz   Matlab   biyomedikal teknik servis   tıbbi cihaz fuarı   uhf   pankreas   analiz   rezonans   Hastabaşı monitör tamiri   biyomedikal is arama   ingilizce   vent   Tıbbi cihazlar onarımı   kangazi cihazi   recent developments   temel elektronik   biyomedikal iş   Biyomedikal Teknikeri   hasta başı monitörleri   kisa donem askerlik   resistance temperature detectors   information technology   biyomedikal servis manueli   service capabilities   bakteri   medical diagnostic tools   Merkezi ezan vaaz sistemi   tipsozlugu   arterial doppler   kamera   protozoa   ultrasonik   MONİTÖRÜ   biyomedikal teknisyeni   zden   akdeniz biyomedikal   billable hours   Triturus Modül Ayarları   ecerkan@gmail.com   enzim   kullan   TIBBİ GÖRÜNTÜLEME   standart   gebelik   biyomedikal ebook   Elektroensefalografi   Medikal Teknoloji Biyomedikal Biomedical Elektroni   Medicine   ECG meter   mekanik   abrasion   Dikey Geçiş   Biyomedikal cihaz teknikerliği   biomedikal is   biomedical applications   power generators   biyomedikal is   leland   sized computers   bilgisayarlar   biomedikal   performance specifications   anatomi   commercialization   zamana   ultrasonografi   biyomedikal cihaz teknolojisi   biyomedikal bölümü   makine   nihon kohden   anjiyo   biyomedikal servis   pacemaker   nanotechnology   biomedical sensors   Radyoloji   gerilim   biomedical photonics handbook   benzer   Acıbadem Hastanesi Biyomedikal Teknisyeni Arıyor   sirketime site   sanayi   tansiyon   biomedical service manuel   defibrilator   tomografi   ultroson   behcet disease   biyomedkal is   tıbbi cihaz bakım   Devre Analizi   organic solids   biyomedikal muhendisi   bedsite   angelous   Santrüfüj   elektronik devreler   vapor density   tens