| Medikal Teknoloji Biyomedikal Biomedical Elektronik Nanoteknoloji Biyoteknoloji Mühendisliği :: Forum :: Biyomedikal :: Proje Tasarım Grupları |
|
<< Önceki konu | Sonraki Konu >> |
| Hastane projesi için malzeme seçiminde yardım !!! | ||
|
Moderatorler: Çağan, yavuznuri, kadir
|
| Yazar | Mesaj | ||
| architect |
| ||
![]() Kayıtlı Üye #2567 Kayıt Tarihi: 19 Mar 08 saat: 16:01Üniversite:: ktü Mesaj Sayısı: 2 0 kez 0 mesajda teşekür aldı | merhabalar arkadaşlar ben mimarlık son sınıf öğrencisiyim.budönem proje olarak kalp hastanesi çalışıyoruz.araştırma yaparken sitenizi gördüm belki benim sorularıma yanıt vericek birileri vardır diye düşündüm ![]() hastane iç iklimlendirmesi yapılırken yerden ısıtma önerilmiyor sterilizasyon açısından sanırım.sizce nasıl bir ısıtma veya birimlere göre daha serin mekanlar elde etmenin en uygun çözümü nedir? belki bilgisi olan birileri vardır tam olarak mimari site olmadığı için sorularım bıraz garip gelebilir ama hastane de duvar boyası , tavan ve döşeme kaplaması seçimi sizce hangi nitelikte olursa daha steril veya hastane için en uygun seçim olur ? mesela yağlı boya kullanılabilir ama atıyorum yoğuşma olur vs gibi fikir ve önerileriniz olursa çok iyi olur benim açımdan. ilk kez hastane çalışıyorum mimaride işime yarayacak hertürlü teknik bilgiye açığım.mevcut hastanelerde görülen mimari teknik hatlarıda belirtirseniz aynı hataya düşmeyiz sanırım ![]() teşekkürler | ||
| Başa dön |
| ||
| Çağan |
| ||
Site Kurucusu Disconnectus erectus![]() ![]() Kayıtlı Üye #1 Kayıt Tarihi: 04 Ara 05 saat: 12:18Üniversite:: Marmara Üniversitesi Mesaj Sayısı: 577 21 kez 20 mesajda teşekür aldı | ilk aklıma gelen radyoloji cihazları mr ct gibi bu cihazları nerede konumlandiracaginiz örneğin bu cihazların insaat sonrası binaya yarleştirilmesi sorun olabiliyor.bunun disinda benim gördüğüm kadarıyla ısıtma için kalorifer kullanıyorlar.Bence birimlere gore farkılı havalandirma kanalları kullanmak daha mantıklı.ayrıca rica edicem biyomedikal bilgi işlem gibi bolumleri hastanenin - 1 -2 -3 uncu katlarına koymayınız. | ||
| Başa dön |
| ||
| architect |
| ||
![]() Kayıtlı Üye #2567 Kayıt Tarihi: 19 Mar 08 saat: 16:01Üniversite:: ktü Mesaj Sayısı: 2 0 kez 0 mesajda teşekür aldı | teşekkürler cevap verdiğiniz için öncelikle. 1. 2. 3. katlara yerleştirmeyiniz derken kasıt aletlerin taşınmasının yarattığı sıkıntımı yoksa daha teknik bir sorunmu oluşturur? | ||
| Başa dön |
| ||
| berdiya |
| ||
![]() Kayıtlı Üye #2410 Kayıt Tarihi: 17 Şub 08 saat: 14:16Üniversite:: kocaeli üniversitesi Mesaj Sayısı: 2 0 kez 0 mesajda teşekür aldı | öncelikle selamlar ben yıllardır hastanelerde çalışan bir biyomedikal teknikeriyim ve büyük kısmında da balkanların en büyük 2 tane kardiyoloji hastanesinde çalıştım bu konuda sana yardımcı olabilirim öncelikle ısıtma ve soğutma havadan olmak zorundadır fakat bölümlere göre değişir örneğin radyoloji havalandırması yerden olmak zorundadır bildiğimiz üzere xray kararsız bir atomdur dolayısı ile radyoloji havalandırması yerden yapılmalıdır ki zaten yerden olmassa TAEK buna onay vermeyecektir fakat ameliyathane ve yoğun bakımlar gibi bölümlerin tavandan havalandırılması gerekmektedir hastaneler iklimlendirme için hastanenin hacmine göre kullandıkları chillerlerle sağlarlar ki bu hastaneler için çok karlı bir sistemdir uzun vadede tabi her neyse bu çok kısa bir konu değil bence bunu işi bilen birinden danışmanlık alarak sağlayabilirsiniz tabi önce soru ve sorunlarınızı belirleyin sonra danışmanlık alın iyi çalışmalar | ||
| Başa dön |
| ||
| barış |
| ||
tekniker![]() Kayıtlı Üye #908 Kayıt Tarihi: 19 Ara 06 saat: 23:36Üniversite:: Gazi Antep Ünv./MKÜ Mesaj Sayısı: 33 3 kez 2 mesajda teşekür aldı | Bende hastanede çalışıyorum .Bildigim kadarıyla radyoloji üniteleri hep zemin katlara kuruluyor. Burda da aynı şekilde zemin katta kurulu. MR nin zemin katta olmasının nedeni sanırım ağırlığından dolayı.Mesela bizim burdaki MR onsekiz ton ,birde kurulum kolaylığı açısında zemin kat uygun.Zaten eğer hastane yeni kuruluyorsa bu cihazlar inşaat halindeyken kuruluyor eğer sonradan MR hastaneye kurulacaksa bu büyük problemler yaratıyor.Tomografi ise Acil için zemin katta sanıyorun.Yalnız bütün odalarda (mr,tomografi,mamagrafi, panoramik rötgen, kemik dansitometri) klima çalışıyor. Bu nekadar doğru bilemem. | ||
| Başa dön |
| ||
| alpi |
| ||
![]() Kayıtlı Üye #471 Kayıt Tarihi: 24 Ağu 06 saat: 00:21Üniversite:: Uludağ Üniversitesi Mesaj Sayısı: 1 0 kez 0 mesajda teşekür aldı | architect demiş ki ... merhabalar arkadaşlar ben mimarlık son sınıf öğrencisiyim.budönem proje olarak kalp hastanesi çalışıyoruz.araştırma yaparken sitenizi gördüm belki benim sorularıma yanıt vericek birileri vardır diye düşündüm ![]() hastane iç iklimlendirmesi yapılırken yerden ısıtma önerilmiyor sterilizasyon açısından sanırım.sizce nasıl bir ısıtma veya birimlere göre daha serin mekanlar elde etmenin en uygun çözümü nedir? belki bilgisi olan birileri vardır tam olarak mimari site olmadığı için sorularım bıraz garip gelebilir ama hastane de duvar boyası , tavan ve döşeme kaplaması seçimi sizce hangi nitelikte olursa daha steril veya hastane için en uygun seçim olur ? mesela yağlı boya kullanılabilir ama atıyorum yoğuşma olur vs gibi fikir ve önerileriniz olursa çok iyi olur benim açımdan. ilk kez hastane çalışıyorum mimaride işime yarayacak hertürlü teknik bilgiye açığım.mevcut hastanelerde görülen mimari teknik hatlarıda belirtirseniz aynı hataya düşmeyiz sanırım ![]() teşekkürler Sevgili architect, kalp hastanesi kuruyorsan mutlaka anjiyografi cihazları olacaktır orada.Anjiyografi, MR ve Tomografi gibi cihazlar zemine çok yük bindirdikleri için genelde zemin katlara kurulurla uygulamada.Ayrıca Anjiyografi ve Tomografi cihazları X ışını ürettiklerinden altında insan bulunan herhangi bir yer olmamasında fayda vardır.X ışınlı cihazların bulundukları odada havalndırma standardı yeni uygulamalarda şu şekilde.Tavandan yere doğru havalandırma tesisatı kurulması gerekir.Bu havalandırma özellikle anjiyografi işlemi kanlı bir işlem olduğundan iyi bir filtrasyona sahip olmalıdır hastanın enfeksiyon kapmaması açısından.Bir de X ışınlı cihazların bulunduğu odaya artık mutlaka yerden bir emiş sistemi kuruluyor.Bunun nedeni de iyonize X ışının yer çökmesi.Bunun emilerek dışarı atılması gerekiyor.Bunu genelde yerden tavana doğru bir emiş sistemi kurarak gerçekleştiriyorlar.Bir de X ışınlı cihazların bulunduğu odaların kurşunla kaplanması gerekiyor.Kurşun kaplama yapmak istemiyorsan duvarları yoğun beton ve belli bir kalınlıkta yapmak gerekiyor.Sanırım minimum 25 santim dolgu beton olması gerekiyor.TAEK'in bu konudaki standardını öğrenmekte fayda var.Ama kuruşun kaplama yapmak kullanıcıyı psikolojik açıdan rahatlatır.Anjiyografi ve Tomografi cihazları kurulacaksa bir ihtimal tavan kısmına da kurşun yapman istenebilir.Kurşun kaplamalar da binaya bir yük getiriri hesaplamalarında dikkate alabilirsin.Boya badan konusunda sterilizasyonu en iyi sağlayan malzemeler idealdir diye düşünüyorum.Saygılar. Elbette bugün ağlıyorsak yarın güleceğiz | ||
| Başa dön |
| ||
:yat):yat):yat):yat)